Utställare
[Vem ställer ut]
Utställare – vem ställer ut
Här presenteras löpande våra utställare fram till biljettsläppet 1 November.

Matutställare

Egastronomi Trilobiten

Niklas & Anna Edgren driver tillsammans Egastronomi Trilobiten, en matstudio kombinerat med boende i ett fantastiskt kalkstenshus från sekelskiftet. Vi skräddarsyr just din kväll, allt från matlagningsaktivitet med kollegorna till ditt drömbröllop. Inget är för litet, inget för stort. Vi tycker allt är värt att fira.

Utställare

Barkonsult
Barkonsult importerar, tillverkar och marknadsför professionella barprodukter och drinkredskap från hela världen. Vi har varit igång i mer än 30 år och idag finner du oss i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Madrid. I vårt sortiment finner du allt för att göra din perfekta cocktail eller longdrink. Allt från glas, barverktyg, tonic, soda, drinkingredienser, syrups till premium sprit och cocktail bitters. Både privatpersoner och företagskunder är välkomna att handla i vår webbhandel eller showroom.

Utställare

Lydén Distillery
Lydén Distillery – Smålands första Gin-destilleri.
Världens bästa London Dry Gin 2021 i World Gin Awards.

Allt började med ett gemensamt intresse – svensk hantverksgin. Lydén Distillery grundades 2019 av Roger & Emil Lydén, far och son – med en dröm om att skapa en gin med smak av de småländska skogarna. Den gin som vi skapar på Lydén Distillery tillverkas i små batcher med 100% ekologiska råvaror. Hantverket gör varje batch och flaska blir unik – vi fyller flaskorna, sätter på korkarna och etiketterna för hand och sen signeras varje flaska med batch och flasknummer.

Destilleriet producerar för idag gin – och inte vilken gin som helst. Efter att vår Dry Gin tilldelades guld och utsågs till County Winner och kvalificerade sig till finalen i World Gin Awards – vilken är en av de mest respekterade och prestigefyllda tävlingarna i branschen som har flera års erfarenhet av att bedöma sprit från hela världen. Och domarna föll för smaken av “en fantastisk balans och kontroll av smaker och komplexitet” och Lydén Distillery Dry Gin fick priset Världens bästa London Dry Gin.

 

Utställare

Norrtelje Brenneri
Norrtelje Brenneri AB grundades år 2001 av makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. Bränneriet är beläget på en gård i hjärtat av Roslagen, en mil norr om Norrtälje. I fem generationer har familjen Anerfält brukat gården, och efter en omfattande renovering och ombyggnation av gårdens röda lada stod bränneriet klart år 2002.

Våra kopparpannor – där magin skapas.
Kopparpannorna kommer från Carl GmbH i Tyskland, känd som en av världens främsta tillverkare av kopparpannor för destillering. Våra två ångvärmda pannor rymmer 150 liter och 450 liter.
Mäsken går igenom en första destillering och därefter en andra, mycket försiktig, findestillering, vilket gör att vi får med alla aromer.
Vattnet tas från gårdens eget brunn med A-klassat vatten.

Här tillverkas högklassiga destillat av frukter och bär, såsom äpplen, päron, rönnbär och havtorn. Många av råvarorna är från egen odling och ekologiska.
I sortimentet hittar du förutom RoslagsGin även RoslagsWhisky, RoslagsPunsch samt den historiska Bellmanpunschen.
Sedan våren 2021 produceras även Roslags Tonic Water, en elegant tonic med små kittlande bubblor och smak av enbär.

Utställare

Tevsjö Mill & Destillery
Det är något mycket speciellt med Tevsjö Mill & Destillery
Den första mjölnaren på vår gård var Olof Danielsson, det var tidigt 1800-tal med Karl XIII som svensk regent. I sju rakt nedstigande led efter Olof drivs Tevsjö Kvarn & Destilleri nu av oss, makarna Anna och Jonas Larsson. Det är med stolthet vi för den gamla mjölnartraditionen vidare, adderad med ett hantverksmässigt och småskaligt destilleri som producerar unika spritprodukter sedan 2012, under såväl eget varumärke som andras. Våra nydanande premiumdrycker riktar sig till en medveten marknad och har fört oss både till kungahuset och Nobelfestligheter. De har uppmärksammats och prisats både nationellt och internationellt.

Vattnet vår unika förmån och pulsåder
Flertusenårigt källvatten till våra produkter från kvarnens egna källa i bergen ovanför, bäcken som forsar förbi och förser oss både med energi i form av elektricitet samt kylvatten till våra pannor och platsen med utsikten över Ljusnan och Tevsjön ramar in destilleriet.

Lantbrukarna våra kunder på kvarnen
Många i generationer tillbaka förser oss med lokalt spannmål av fantastisk kvalitet och med närheten och samarbetet med dem har vi en unik spårbarhet på våra produkter.

Kvarnen med 200-åriga anor
Som i generationer gått i arv och drivits vidare med samma glöd och entusiasm nu som då, med de gamla maskinerna som fortfarande efter 200 år förädlar spannmålet från våra lantbrukare till allt från bakmjöl vodkaråvara till djurfoder.

Destilleriet efter gammal hälsingetradition
Vi är inte det första destilleriet men det största som funnits på våran gård tornar det upp sig över Ljusnans och Tevsjöns strand och är idag ett av de få destillerierna i Sverige som producerar all sin sprit själv från den 96% rena spriten till vodka, gin, whisky samt snapsar och likörer.

Utställare

Norrbottens Destilleri
Norrbottens Destilleri blandar tradition med nytänkande och skapar prisbelönt gin i ett högteknologiskt destilleri i den norrbottniska skogen.

När vår Master Distiller Dennis Bejedal lämnade Stockholm bakom sig och flyttade till Norrbotten blev han förälskad i den magiska natur som norra Sverige stoltserar med. Höga berg, täta skogar, vildvuxna ängar och glänsande vatten blev sedan inspirationen för hela Norrbottens Destilleris varumärke. Vår smakresa går längs Kalixälven där vi samlar upp det allra bästa från de olika naturområdena vattnet rinner genom, och när vi till slut når Bottenviken har våra fyra stapelprodukter fångat essensen av svensk natur i dryckesform.

Utställare

Hammars Bryggeri
Hammars Bryggeri startade sin tonicproduktion hösten 2019 i bryggeriet vid Vätterns norra strand. Där det legat på samma plats sedan 1904. Det lilla familjeägda bryggeriet jobbar kompromisslöst med smaken i första rummet. Det belönade deras tonics med flest medaljer av alla i 2021 års internationella blindprovning arrangerad av den ansedda “The Spirits Business”.

Utställare

Gin & Us Distillery
Gin & Us Distillery i Svartlå, cirka 2,5 mil ovan för Boden, är Sveriges just nu nordligaste gindestilleri. Vi är fyra vänner och släkt som förenats i vår fascination för gin och tillsammans skapat något med starka band till naturen och inte minst Norrland. A taste of Swedish Lapland är vårt motto, och faktum är att vi plockar nästan hälften av våra ingredienser själva på markerna utanför vårt destilleri. Vår gin, en cold spring dry gin som vi kallar den, börjar sin resa med vårt egna iskalla och klara kallkällvatten som vi tappar bara några meter från platsen där ginen tillverkas. Vi har en tydlig citruston men även en tydlig smak av enbär och tall som vi tycker passar mycket bra ihop.

Vår gin avnjuts gynnsamt ren, välkyld med en skiva apelsin, i en klassisk GT eller i en av sommarens populära gindrinkar. möjligheterna med gin är oändliga och det är nog därför vi alla lockas av den.

Så varmt välkommen till vår familj, för det är precis så det ska kännas när man smakar vår gin, för varenda del i processen har gjorts varsamt för hand och med en stor portion kärlek.

Utställare

Kurjovikens
Det är ingen slump att det tillverkas gin i Kurjoviken, precis vid kusten i Skellefteå, Västerbotten. Några vänner hittade ett gammalt skadat recept på en omåttligt populär spritdryck, skapad för länge länge sedan av Kurjo och Lovisa. Det här är en berättelse om experimentlust, förhoppningar och strävan – att återskapa världens kanske godaste gin. Av vänner och för vänner.

Den 1 mars 2021 gjorde Kurjovikens Stormiga Dry Gin sin debut på Sveriges Systembolag. En klassisk gin med kryddiga toner och tydlig karaktär av enbär, citrus, rosmarin och rönnbär.

Den 2 juni kom uppföljaren Kurjovikens Mary Rose Pink Gin. En skär kärlek med smak av åkerbär, hallon, lavendel och bourbon vanilj.

Utställare

Nordmarkens Destilleri AB
Vi som driver bolaget är ett kreativt gäng med härlig kamratanda och vi har tidigare erfarenheter av att jobba med whisky och andra drycker. Förutom kunskap har vi även ett brinnande intresse för dryckesframställning och en djup drivkraft att bygga vårt företag och vårt rykte, en flaska i taget. Vi fokuserar mer på kvalitet än på kvantitet.
Vi, Gunnar, Morgan och Ingmar, startade år 2014 företaget som har sin hemvist i Holmedal utanför Årjäng omgivet av vajande kornfält, den värmländska storskogen och vattendrag med härligt friskt vatten.
Vår vardag fylls med en drivkraft att med egenproducerad maltwhisky och vodkabaserade, karaktärsfulla drycker som bas erbjuda exklusiva och innovativa dryckesupplevelser till alla som vill uppleva det stora extra i mindre hantverksproducerade dryckesbatcher.
Vår vodka och aqvavit serverades vid Nobel cermonin 2018 och 2019.
Vi har med stort engagemang och stolthet utvecklat ett antal destillerade och hantverksmässigt producerade Gin produkter med tanken att skapa smakupplevelser utöver det vanliga. Vår vodka och aqvavit serverades vid Nobel cermonin 2018 och 2019.

Vi erbjuder dryckesprovningar, både online och vid vårt besökscentrum, där vi har lång erfarenhet av whiskyprovningar, Gin och snapsprovningar.
Vi erbjuder även möjligheten att skapa din egen hantverksmässigt producerade destilled Gin med personligt namn och etikett. Du/ni väljer kryddning och får vara med vid destilleringen.

Utställare

Åre Bränneri
Åre Bränneri lanserade sin första gin våren 2020 och har sedan dess producerat totalt fem ginvarianter; Local’s Edition, Rosé, No6, Winter och Mountain Strength.

Hanna Oleträ och Andy White är Åreborna som står bakom Åre Bränneris smaker, de skapar och buteljerar tillsammans med bolagets grundare Kaj Linde sin gin med stor passion i den lilla fabriken i Brattland ett stenkast öster om Åre. Hanna och Andy har båda lång erfarenhet från restaurangvärlden, som sommelier och bartender. När de inte experimenterar med nya smaker i destilleriet driver de även restaurangen på Vålådalens Fjällstation.

Åre Bränneri strävar efter att sätta Skandinavisk gin på kartan genom ett brinnande engagemang, gediget hantverk och inspiration hämtad från Jämtlands fantastiska natur.

Utställare

Bröderna Bommen
Vi är tre kompisar som 2013 bestämde oss för att brygga och erbjuda öl professionellt. Efter
uppstartsprocessen med provbryggningar, tillståndsansökningar och ytterligare en kompanjon
i firman så serverade vi våra första öl vid en ölfestival sommaren 2014. Efter det har vi fortsatt
byggandet på lokalerna mot ett besökscentrum och 2017 startade vi ett bränneri för produktion
av hantverksdestillat. Vi destillerar vodka, gin, akvavit, snaps och råsprit för fatlagring.

I våra lokaler finns nu mer både Bränneri, Bryggeri, Bageri, Brasseri och Butik. Allt börjar naturligtvis

på B 🙂

Utställare

Pacha Spirits
La Republica Gin från Bolivia är destillerad av Master Blends S.R.L och har introducerats till Europa med Sverige som förste land i kontinenten av Pacha Spirits AB.

Gin från Anderna och Amazonas båda destillerade i La Paz, Bolivia är gin som sticker ut från mängden med deras starka karaktärer och välbalanserade smaker.

Din gin & tonic kommer att ta dig på en resa till den latinamerikanska regionerna.

Det finns några milstolpar i dessa produkter värt att nämna om La Republica Gin.

  • Tillverkas på världens högsta och näst högsta belägna destilleri. Lägre kokpunkt gör mycket för slutprodukten.
  • Världens första Andinska och Amasoniska gin. Nu finns det flera olika som klassar sig i respektive kategori.

Se, lukta och känn på botaniska ingredienser som inte är det vanliga i Europa och förstå mer om varför dessa flaskor är något helt annorlunda!

Utställare

Hernö Gin
Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige.

Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.

Utställare

Infused Liquvid
Infused Liquid är grundat av Mikael Behrenfors 2018 i Enskede, Stockholm.
Allt började i Florens. Mikael befanns sig på Locale Firenze med en fullkomligt enastående Old Fashioned framför sig – en kristallklar iskub med barnes sigill inpräglat, omsvept av den gyllengula dricken. Snart följde en mustig Moscow Mule inslag av rök och där väcktes intresset för de oanade nivåer , magin i rätt kombinationer och vad genuint mixologi hantverk kan göra.

Den sommaren byggde Mikael om garaget i Enskede till ett bryggeri & isfabrik.Efter ett hundratal batcher av gummi sockerlager, syrups, tonics och ton av handsågad is var det några recept som stod ut och verkligen uppskattades av vänner.När flera barer och restauranger sedan började göra återkommande beställningar blev det ett kvitto på att här fanns något mer än en fix idé. Så föddes Infused Liquid.

Med investeringar i bättre utrustningar och större byggtankar ökar nu produktionen. 2021 är året då vi rullade ut på bred front med vår förstklassiga drycker.

Skål & låt väl smaka!

Utställare

Bergslagens Gin
Bergslagen är ett område i Mellansverige som tidigare utmärkte sig för sin bergshantering med många små gruvor och dagbrott. Regionen är omgiven av djupa skogar, vattendrag och berg med ett rikligt djur och växtliv. Idag har nya verksamheter vuxit fram i Bergslagen, flertalet små lokala matproducenter finner inspiration i naturen och omgivningarna. Tillgången på råvaror är god och det finns mycket vilt, bär, svamp och det odlas i den bördiga jorden. Bergslagen har nu förvandlats till en måltidsregion.

Bergslagens Gin produceras av Nordic Distiller på en gård utanför Örebro som heter Hjälmarsberg. Bergslagens Gin sortiment består utav Classic Organic Gin, Old Tom Gin, Navy Strength Gin samt Oak Aged Gin. På destilleriet finns även givetvis vårt kontor och ett provningsrum för 10-15 personer. Här buteljerar vi även all vår Gin och allt sker hantverksmässigt av oss.

Utställare

Nordic Gin House
Destillering med Nordisk distinktion

Nordic Gin House är ett nordiskt samarbete mellan de bästa små, lokala destillerierna och de mest kända sommelierna, mästerdestillatörerna och mixologerna. Olika bakgrunder. Olika länder. Samma ambition. För att ta fram det bästa av den nordiska destilleritraditionen. Med respekt för gin-arvet, varje gin från Nordic Gin House ger sin unika distinktion med lokala kryddor och känsla av nationell smak.

The Nordic Gin – konceptet

Nordic Gin är ett super premium-sortiment av gin, skapat med passion, av de bästa ”smallbatch”-destillerierna

Ett nordiskt koncept som följer de globala gintrenderna och det ökande intresset för lokal differentiering, äkthet och inspiration.

Utställare

Plymouth Gin
Plymouth Gin görs i Englands äldsta aktiva gindestilleri, på ett recept som är oförändrat sedan 1793. När Plymouth först skapades ville man göra gin mer rumsrent och en dryck att njuta av. Bland annat tog man bort alla bittra smakgivare, bytte från pomerans till skal från söta matapelsiner och tonade ner de tyngsta enbärstonerna. Framgången lät inte vänta på sig och London Dry Gin som vi känner den idag var född. Receptet bestod då, liksom nu av sju smakgivare där grön kardemumma är en av nycklarna.

Visste du att…

…destilleriet Black Friars Distillery från början tros ha varit ett kloster och byggdes redan 1431?

…munken på flaskans insida är en hyllning till just detta kloster och förr sa man ”när munken blir torr om fötterna är det dags att skaffa en ny flaska”?

…Plymouth Gin har rätt att titulera sig som en ursprungsskyddad gin?

Utställare

Ekobryggeriet
”Ekobryggeriet lanserades våren 2017 och erbjuder idag Sveriges främsta ekologiska premiumtonic – det är vi såklart orimligt stolta över! Ekobryggeriets tonic är både ekologisk och premium. Inte det ena eller det andra, utan både och samtidigt. Det är viktigt för oss att visa världen ett hållbart och ekologiskt sätt att producera produkter av högsta kvalitet.

Själva tonicen produceras i vad vi tycker är Sveriges vackraste fabrik på Österlen i södra Sverige. Vår tonic innehåller inget mer än naturliga aromer, kolsyrat vatten, ekologiskt socker och citronsyra som surhetsreglerande medel. Samt tonicens bittra smak, såklart. Varför krångla till det?

När man är stark måste man vara snäll, det är sedan gammalt. Förutom att driva ett framgångsrikt företag vill vi hitta nya sätt att ge tillbaka till världen. I och med det har vi skapat devisen ”A THIRD TO THE WORLD”. Det betyder att vi ger en tredjedel av bolagets vinster till miljön eller människor som behöver hjälp. För oss är det en självklarhet att vi som företagare måste ta ett större ansvar för att ha en värld kvar att tjäna pengar i. Självklart vill vi tjäna pengar, men inte till vilket pris som helst. Vi ser det som framtidens företagande!”

Utställare

Torstad
I Torstad får kreativiteten flöda fritt. Vi skapar allt ifrån grunden. Varje detalj har förfinats för att få fram den komplexa smaken av det nordiska landskapet men med det unika inslaget av spännande tropiska nyanser från vårt eget tropiska växthus där vi skördar både tropiska frukter och kryddor året om.
Och, det är där vi har vår själ i kombinationen med våra rötter och intrycken från resor till jordens alla hörn.
Den gin som vi producerar är en fusion med ursprung i den karga nordiska naturen men som sedan möter världen av tropiska influenser som vi själva spenderat nästan en livstid att utforska.
Vårt hantverk har sin grund i det svenska vetet. Där ligger grunden, i det mest naturliga som landsbygden kan erbjuda. Vi köper inga halvfabrikat. Allt gör vi själva.
Av noga utvalda vetesorter krossar vi råvaran som vi sedan låter bli till grunden för dryck från Torstad B&D.
Vi har valt att inte söka några genvägar. Allt vi gör, det gör vi med hjärtat och det gäller varenda detalj från råvara till färdig produkt.
Av vetet maler vi fram råvaran som vi baserar vår gin på. I vårt destilleri låter vi sedan friskt vatten, vete, och jäst växa fram till den 96% sprit som krävs för att tillverka gin av högsta kvalitet.
Ginet har inspirerats av naturen kring Torstad och bär tydliga smaker av den svenska skogen och våra ängar. Blad av vildvin, skott från gran och tall, nässlor och bär samlas lokalt kring Torstad.
Men, det är i vårt eget tropiska växthus som vi experimenterar fram detaljerna som kännetecknar Torstads olika spritsorter.
Så smaka våra ginsorter och låt dig förvånas över fusionen mellan de nordliga och de tropiska smakerna som gör Torstad B&D så unikt.

Utställare

Stockholms Bränneri
Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. Sedan 2016 producerar de ekologisk och hantverksmässig gin och annan dryck i en före detta Jaguarverkstad mitt på Södermalm i Stockholm. Produktionen är inspirerad av den nordiska naturen och bränneriers urbana närhet. Målet med bränneriet på Södermalm är att där husera en kreativ dryckestillverkningsplats, men även att vara ett självklart besöksmål vid ett besök i Stockholm. Man kan varje vecka besöka Stockholms Bränneri för provsmakningar och barkvällar.

I år firar deras Dry Gin 5 år. Stockholms Bränneri Dry Gin är en nordisk tolkning av en klassisk Dry Gin. Helt ekologisk. Ginen är destillerad med ljung, fläder och rosmarin förutom de klassiska ginkryddorna enbär, korianderfrö, angelikarot och citronskal. Idén till receptet kom när Anna och Calle, grundarna till Stockholms Bränneri, gifte sig på Torö i Nynäshamns skärgård och skulle göra en gin inspirerad av omgivningen. Det var då ljungen tog sig in i receptet, inspirerade från ljungbäddarna där ute.

På festivalen kommer ni kunna smaka på deras Dry Gin, men också resten av deras sortiment med både flertalet gin, färdigbuteljerade cocktails och deras så kallade ginkompisar.

Utställare

Wet City Spirits
Vi är Wet City Spirits, ett destilleri från västkusten. Vår sprit destilleras i Göteborg med endast ekologiska ingredienser av högsta kvalitet och tappas för hand på flaska. Först ut från vårt destillerat är två Gin. Ombibulous, en Gin som vi har arbetat noggrant och länge med och där vi strävat efter att skapa en Gin för alla tillfällen. Avnjuta med fördel som den är. Amicitia är en Dry Gin, som gärna avnjuts med vänner. Precis som den naturliga kopplingen av Gin till Tonic, är Amicitia för tiden vi spenderar tillsammans.

Utställare

Sahlins Brygghus
Vår skandinaviska gemenskap och värderingar är unika, och jag ville skapa något med detta som inspiration.

 Den där känslan av frihet som kommer från naturen, pulsen och trenderna i storstäderna, tänket kring hållbarhet och rättvisa.

 Vårt öga för design och kvalitet som gjort oss kända över hela världen gjorde jag till min.

 Jag ville skapa en premiumtonic och gin med den enkla tanken att använda det bästa som finns runt omkring oss.

 Det blev Scandinavian Sessions.

Utställare

MUTEMAN
Att finnarna kan destillera sprit är välkänt och inget nytt för världen. Men att de gör en av de bästa indian tonic vi provat, är en världsnyhet! Avnjut med din favoritgin och en citronskiva för att lära känna den. Sedan kan du med fördel experimentera vidare och hitta mer avancerade favoritdrinkar. Destillatören Mikko Mykkänens efternamn har gett namn åt varumärket Muteman, vilket på finska betyder just “stum man” och det är precis så det är, man kan bara njuta och låta tonicen tala för sig själv. Till sitt sortiment har de även en Ginger Beer som lägger grunden för en magisk Gin Gin Mule.

Utställare

TONICROOM
En sida för dig som finner njutning i konsten att skapa och avnjuta en god aperitif eller drink. Hit kan du vända dig för inspiration, recept, recensioner och mycket mer. Hos oss finns ett unikt utbud med alkoholfria drycker som både kan avnjutas som de är men även blandas med premiumsprit för sofistikerade drinkar. Välkommen in i vår värld av tonics och mixers!

Utställare

Västerås Destilleri
Västerås Destilleri grundades 2021 av Salar och Emmelie och är därmed det första destilleriet i Västerås som lanserade sina första produkter i december 2021

Salar har jobbat som bartender i flera år, många av dom i en renodlad ginbar, och även varit barchef.

Emmelie har i många år jobbat som kock men de senaste åren som pastry chef.

Västerås Destilleri har sitt säte på Slakteriområdet i Västerås där planen för 100 år sedan var att grunda Sveriges första elektrolysverk. Västerås skulle bli Sveriges största kopparstad, den planen lades ned 1921.

100 år senare destillerar vi stadens första gin i en kopparpanna vid namn Doris för att ta tillbaka titeln “kopparstaden”.

Västerås destilleri arbetar med ekologiska råvaror av högsta kvalitet för en extra smakrik samt len gin. De två första produkterna som släpptes var en dry gin samt ett dubbeldestillerat premium gin.

Dry gin är smaksatt med 8 noggrant utvalda ingredienser, enbär, korianderfrön, angelikarot, färskt citronskal, fläder, rosa damascena, berberis samt tellicherry svartpeppar.

Double distilled limited premium gin är i grund och botten vår dry gin som vi häller i kopparpannan för att destillera en andra gång med ytterligare smaksättning genom vapour infusion. I andra destilleringen använde vi apelsin, stjärnanis, kryddnejlika, granskott, rosmarin, mer blommor samt mer svartpeppar.

Utställare

Klocktornet Destilleri
Klocktornet Destilleri brukar omnämnas som Sveriges minsta destilleri, särskilt när man besökt oss på

våra 9,5 kvm. Destilleriet är beläget alldeles intill fräknefjorden och vid foten av Bredfjället i hjärtat av Bohuslän.

Fräkne som namngett fjorden och numera våra spritdrycker, kommer ifrån fornnordiskans fräck, kanske för att man helt enkelt tyckte fjordarna som låg mystiskt inbäddade bland skog och granit.

Ytterst så bygger vår verksamhet mycket på att hitta smaker och produkter såsom Gin, Snaps och Vodka som passar smakerna ur

det bohuslänska skafferiet.

Vår ambition är främst att behålla vår passion genom att nyfiket fortsätta utveckla våra olika destillat och laga efter läge vilket innebär att

man ska känna en bit av Bohusläns salta och karga landskap. Vår Gin har väl främst utmärkt sig som Fräkne Tång, där vi tänker oss en lätt salt tår av lycka men också

att med glimten i ögat servera en Gin Tångic. Vår gin, med den relativt höga, men helt naturliga sältan av tången gör sig lika rättvist i en cocktail som neat ”on the rocks”

För att ge er alla en smakupplevelse av Bohuslän så har vi till Gin och Tonic festivalen bjudit med vår systerrestaurang Musselbaren för att fräsa musslor,

och servera äkta smaker direkt ur havets skafferi.

Musselbaren är väl i grunden precis som namnet skvallrar om, en bar med musslor i. Vi har tre musselbarer, Ljungskile, Smögen och Lysekil där vi naturligtvis serverar alla våra drycker

och många av våra svenska kollegor. Vi har också ett nära samarbete med Hammars Tonic och i våras kunde vi äntligen presentera vårt co-lab 01, klocktornet, smaksatt av havtorn och rosmarin

den vill vi bjuda er på, samt en massa andra spännande kombinationer.

Utställare

Åhus Tonic & Drycker
I ett litet brygghus i Åhus står Mathias och producerar all vår dryck. Allt startade här med en småskalig produktion, som producerar efter kundernas efterfrågan. Vi kan stolt meddela att vi trots utökning och stor efterfrågan fortfarande tar fram alla produkter för hand och smaksätter allt vi gör själva här i Åhus.

Kvalitet och smak står i fokus! Varje ny produkt tas fram med omsorg, testas och justeras, tills vi är riktigt nöjda.

Vi använder färska frukter och grönsaker, för att nå det absolut bästa resultatet och en djup och fräsch smak.

En viktig komponent är det berömda Åhusvattnet som även används i Absolut.

Bubblorna är små och vi har en påkostad och bra kolsyreanläggning, som ger samma fina bubblor som i Champagne.

Dryckerna säljs både till restauranger, butiker och direkt till slutkund.

Med jämna mellanrum kommer nyheter, ibland för att stanna och ibland limited editions, med annorlunda och vågade smaker.

Stolta och förväntningsfulla kommer vi tillsammans med vår samarbetspartner “Tenderdrinks” att stå på Gin & Tonic festivalen, visa upp våra produkter, dela med oss utav kunskap, glädje och kärlek men framförallt ska det bli fantastiskt att få träffa alla kollegor i branschen. Vi ser verkligen fram emot denna tillställning och att få träffa folk efter en lång tid med restriktioner.

Hoppas vi ses på Gin & Tonic Festival!

Utställare

Fever-Trees
Fever-Trees första Tonic lanserades 2005 enligt förutsättningen “If ¾ of your drink is the mixer, mix with the best”. Detta var 15 månader efter att grundarna Tim Warrilow & Charles Rolls, två män med bakgrund från dryckes- och lyxmatindustrin inledde sin resa tillsammans. Idag kan Fever-Tree presentera ett brett mixer-sortiment som är speciellt framtagna för att komplettera och framhäva smakerna i din drink.

Produkterna är tillverkade av naturliga ingredienser från växtoljor, fruktjuicer, mjukt källvatten och rörsocker. Alla råvaror som används i Fever-Tree-produkterna odlas och skördas med miljövänliga och hållbara metoder. Tonicen innehåller naturlig kinin från Cinchona-trädet, därav namnet Fever-Tree.

Slogan är fortfarande efter 16 år i allra högsta grad aktuell:

If ¾ of your drink is the mixer, mix with the best

Utställare

Skrea Backe Destilleri
Skrea Backe Destilleri är ett nystartat destilleri som ligger strax utanför Falkenberg. Destilleriet är beläget på vad som förr var en plats för jordbruk och djurhållning men som idag har blivit en plats där människor möts för att uppleva mat och dryck.

Det var också den här platsen och de två restaurangerna Prostens Pizza och Skrea Matbruk som förde oss fyra mat- och dryckesintresserade killar samman för att utveckla vårt nästa projekt, ett hantverksdestilleri med fokus på hållbarhet och smak. Med hjälp av väl utvalda ekologiska råvaror och vår handknackade kopparpanna från våra tyska vänner på Carl Gmbh tillverkar vi sprit med kärlek från skogen och havet.

Utställare

Fjäre Gin

Fjäre Gin tillverkas på vårt familjedestilleri Fieruaas Distillery precis vid havet i Fjärås, Kungsbacka. Därav namnet Fjäre som är en gammal stavning och betyder där havet möter land. Destilleriet startade under våren 2019 men idéen om ett eget destilleri har funnits i årtionden. Master distiller och pappa Michael har en 30-årig karriär i vin- och spritbranschen bakom sig och har representerat en rad stora internationella spritvarumärken. Jacob började redan som tonåring att jobba extra bredvid sin pappa och har med åren bland annat tagit en stor roll som smakutvecklare. Tillsammans med syster och dotter Linn tillverkar vi hantverksgin där vi destillerar, fyller flaskor och sätter dit etiketter för hand.

Resan tog sin början när Systembolaget annonserade ut att de sökte en London Dry Gin. Flera stora ginproducenter skickade in sina offerter och vi kunde inte drömma om att kamma hem en fastlistning och hamna på hyllan hos minst 172 Systembolag över hela Sverige. Fjäre London Dry Gin lanserades i juni 2021 och den finns nu hos 180 Systembolagsbutiker. Det har varit hektiskt, spännande och självklart roligt att producera vår London Dry Gin. Vi har tagit hjälp av familj och vänner, spenderat många dagar och kvällar och man kan lugnt säga att master distiller Michael har hållit destillationspannorna varma.

Fjäre Gin har just nu fyra ginprodukter – London Dry Gin, Rare Distilled Gin och Oak Dry Gin samt vår nylanserade Navy Strength Gin. De tre förstnämnda kammade hem sina första silvermedaljer i London Spirits Competition 2021.

Det ska bli fantastiskt roligt att få presentera vår gin på Gin & Tonic Festival. Vi ses i juli 2022!

Utställare

Bodens Spritfabrik AB
Bodens Spritfabrik AB startade i militärstaden Boden med en kanon som logotype. Alla värnpliktiga som gjort lumpen här, de otaliga forten, har gjort Boden till en välkänd stad i hela Sverige.

Allt började med en hydroponisk odling av jordgubbar under lysrör och rinnande vatten. Avsikten var att leverera jordgubbar varje vecka hela året. Men vad gör man med de som är för små eller lite ojämna i formen. Då växte tanken fram om att tillverka jordgubbslikör och på den vägen blev tillverkning av GIN till slut ett naturligt val. Tillverkningen sker i en egen konstruerad 500 och 1400 liters destilleringsapparat med unik design. Ginen destilleras två-tre gånger och vi får en komplex och mycket smakrik gin. Efter destilleringen späds ginen ut till 38-43 % med Norrlands godaste kranvatten. De första 2 sorterna Boden Gin London dry och Boden Gin Peppar, (båda 38%) har sålts i de närmaste butikerna och över hela Sverige från beställningslagret i Sundsvall. Nu kommer ytterligare 2 nya sorter från jan 2022, en 43 % London dry och en gin med smak av svarta vinbär. Vår 43 % London dry 70 cl kommer från den 2 december att säljas för 299 kr på Systembolaget.

Med en komplex, smakrik och utsökt 43 % gin i bagaget går vi nu vidare med målet att bli en av de största tillverkare av Gin i Sverige.

Bolagets ägare och VD Tomas Lundberg är kemiingenjör i grunden och entreprenör sen 1995.

Johan Wall är fotografen med helt underbara fotografier och sköter samtidigt om både hemsidan och våra sociala medier.

Utställare

QBN Beverages
Vi på QBN Beverages är ett glatt team som arbetar aktivt för att förbättra Sveriges spritutbud och cocktailscen. Vår stora passion är högkvalitativa destillat som kan avnjutas rent eller för att skapa en klassisk- eller modern cocktail! För oss står kund och produkt i centrum av verksamheten och vi tar alltid tacksamt emot tips på nya häftiga produkter! Det viktiga för oss är att produkten upplevs som genuin och har en intressant smakprofil. Vi arbetar både mot Systembolaget och utvalda cocktailbarer.

Utställare

Revsunds Brewery & Distillery
Revsunds Brewery & Distillery hittar man i Revsund, Jämtland.

Företaget grundades 2016 första åren bryggdes öl och med åren har man även destillerade produkter i portföljen båda produkttyperna har prisats med medaljer i olika dryckestävlingar och vår gin har fått pris internationellt. Förutom dryckesproduktion erbjuds båda mat och provsmakning vid besök.

Under 2021 så förverkligas planen att bygga en helt ny anläggning i Revsund och flytten planeras till årsskiftet 2021-2022. Fokus är ökad produktion och smakupplevelse. Dessutom satsar man mycket på hållbarhet. Den nya anläggningen kommer ha solceller, eget MBR reningsverk och eget vatten.

Företaget strävar efter att erbjuda produkter med lokal anknytning i namn, design och smak.

Utställare

BrandStar Alliance
”Att ställa ut på Gin & Tonic festivalen, bland kollegor och vänner, och samtidigt få träffa såväl nyfikna som inbitna entusiaster, livsnjutare och finsmakare känns som ett spännande och naturligt steg i vår fortsatta etablering av våra exklusiva, kraftfulla och hantverksmässiga drycker.” Hälsar grundaren, varumärkesutvecklaren och dryckesentusiasten Steven Kautzky Andersson, tidigare internationellt uppmärksammad Grammisnominerad gitarrist.

BrandStar Alliance är ett litet svenskt innovationsdrivet företag som arbetar med utveckling av karakteristiska, exklusiva och nischade livsstilsvarumärken med fokus på dryckesupplevelser.

Steven Kautzky Andersson och delägaren Catherine Engelbrekt har med särskilt utvalda ingredienser utvecklat tio olika karakteristiska recept och produktvarumärken inom ultra-premiumsegmentet tillsammans med Solveig Sommarström, en av Europas främsta och mest välrenommerade vatten- och aromaexpert tillika kemist och master blender. Deras första utgåva av GIN-trilogin Enastående, Stjärnklar och Supermåne har nått framgångar i både Gin Masters 2021 och senast i World Gin Masters Asia 2021, där samtliga tre tilldelades guld och beskrevs som några av världens allra främsta och mest välsmakande ultra-premiumgin. I samarbete med brännerimästaren Jonas Larsson vid Tevsjö Mill & Distillery har de omsorgsfullt säkerställt slutproduktionen av deras särpräglade recept.

”Vår passion och starka drivkraft har från dag ett varit att utveckla och producera några av världens allra främsta och mest välsmakande drycker, som ska avnjutas måttfullt för att komma till sin fulla rätt. Hantverksmässigt, genuint och exklusivt är våra tre ledord.” Hälsar Catherine Engelbrekt, delägare samt designer. Hon har tidigare lanserat parfymvarumärket Björk & Berries. Som ung fostrades hon av Erling Person och var med och etablerade H&M i Europa.

Under hösten kommer BrandStar Alliance att lansera ”Vildkatt by Sweden”, en exklusiv lagrad gin som har legat i ett bourbonfat och i en svensk ektunna, där första batchen endast består av 80 exemplar.

Utställare

One Nine Spirits
One Nine Spirits är ett svenskt mikrodestilleri som växte fram ur mikrobryggeriet Brygghus 19, från den historiska hamn- och spritstaden Karlshamn i Blekinge. Här produceras allt från modern kaffelikör till flera sorters gin och klassisk svensk akvavit. Produktionen sker småskaligt på en hybriddestillator med noga utvalda råvaror som uppfyller deras höga krav för smak & kvalité. One Nine Spirits är stolta över sitt innovativa arbete och samarbetar gärna med lokala företag för att skapa unika produkter & upplevelser, för att värna om miljön och gynna det lokala näringslivet.

Utställare

Schweppes och Citadelle
Schweppes är originalet som aldrig upphör att utvecklas. Redan år 1789 uppfann Jacob Schweppe möjligheten att buteljera kolsyran, som kom att revolutionera dryck för all framtid. Schweppes Selection är premiummixers utvecklade i samarbete med mixologer, stjärnkockar och matkritiker för att leverera en naturligt intensiv och balanserad smakupplevelse. Den unika macerationsprocess som används vid tillverkningen kapslar in och bevarar såväl smakerna från några av världens finaste citrusfrukter och örter, såväl som de friska kolsyrebubblorna. Något som resulterar i en fräsch upplevelse från första till sista sippen – perfekt för speciella stunder både med och utan alkohol. Här kan ni prova er fram till er favorit tillsammans med den unika franska ginen Citadelle.

Citadelle Gin kommer från slottet Château de Bonbonnet i Cognac i sydvästra Frankrike. slottsmarken täcks av de enbärsbuskar som används för att sätta Citadelles signatursmak. Dessutom ingår 18 andra kryddor och örter som tillsammans skapar den eleganta, mjuka och balanserade smak som är karakteristisk för Citadelle. Om enbären är dirigenten i smaksymfonin så spelar citrus och exotisk kryddighet med utmärkande muskot och berberpeppar förstaviolinerna. Bland ingredienserna märks dessutom lakrits, kardemumma, stjärnanis och blommor som viol och blåklint. Den unika tillverkningsmetoden går ut på att man infuserar alkoholen med ingredienserna vid olika alkoholhalter före destillering. Infusionen (som kan liknas vid att man lägger i stora tepåsar) pågår under tre till fyra dagar beroende på vad som krävs för att utvinna mest smak. Den patenterade metoden ger Citadelle en helt egen karaktär, som sedan förstärks genom destillation över öppen eld i små kopparpannor.

Utställare

Wine for Sweden – QVT Gin
Efter mer än ett decennium av extraordinära äventyr över den afrikanska kontinenten som en familj, bestämde sig Justin och Anna för att återvända till Europa med sina två unga döttrar 2012. Båda hade blivit förälskade i Provence i sin ungdom och bestämde sig för att tillbringa en semester i område.

Under semestern insåg de att de inte hade stött på något lokalt destilleri som tillverkade internationellt erkänd sprit, som gin eller vodka. Detta ledde till idén och skapandet av QVT – nästa utmaning i deras liv.

Justin ägnade mer än fem år åt att utveckla projektet och besökte destillerier i USA, Storbritannien och Tyskland, där han fick djupgående kunskaper om vetenskapen och konsten att destillera.

Anna och Justin var båda involverade i komplexa projektledningsroller i utmanande miljöer tidigare och de drog på dessa erfarenheter i skapandet av QVT-destilleriet.

Att välja högkvalitativa ingredienser är avgörande för smaken och att identifiera de bästa leverantörerna är en viktig del av vår gintillverkningsprocess. Lyckligtvis för oss är Provence rikt på så många av ingredienserna som ingår i QVT Gin att vi kan köpa de flesta av dem utanför vår dörr. De växter som vi använder inkluderar enbär, lavendel, rosblomma, rosmarin, korianderfrön och vindruvor, som alla ger ginen en arom som fångar essensen av Provence!

Utställare

Alnöl
På den vackra ön Alnö strax utanför Sundsvall startade vi vår verksamhet 2014. I den underbara miljön på norra delen av ön med djur och natur inpå knuten brygger och destillerar vi öl och sprit. Vi jobbar hantverksmässigt och småskaligt utan att någonsin göra avkall på kvaliteten.

Vår vision är att utmana smaklökarna och beröra människors uppfattning om öl och sprit. Vi tillverkar våra produkter med passion, noggrannhet och kärlek till hantverket. Vårt mål är att ha roligt på vägen, samt ge dryckesälskare i Sverige en upplevelse under parollen “dryck ska vara kul”.

Våra produkter finns att köpa direkt från hyllorna på de lokala Systembolagen. De kan även beställas via Systembolagets beställningssortiment till valfritt Systembolag eller utlämningsställe i Sverige.

Utställare

Lottenlund Destilllery
Lottenlund Estate är en av Sveriges största vinodlingar med 35 tusen vinstockar, och mitt i odlingen står nytillskottet Lottenlund Distillery för att ge bredd åt dryckesportföljen. I anslutning till destilleriet finns även en ginträdgård som tjänar till inspiration för kommande produkter. Vingården ligger på skånska västkusten strax utanför Helsingborg, i hjärtat av det unga vinlandet Sverige.

Skördesäsongen är en hektisk tid, då vi på destilleriet tar hand om vindruvor och äpplen från gården som förädlas till brandy, marc och andra alkoholhaltiga drycker. Då det inte är skörd pågår så klart tillverkning av gårdens egen gin.

Huvudrollen på Lottenlund Estate spelar så klart vindruvorna, och därför utgör de basen inte bara för vinet utan också för spritprodukterna. Valet av kryddor baseras på den rika traditionen kring skandinavisk akvavit, samtidigt som influenser från andra smaktraditioner ger en komplett och sammansatt smakbild.

Vår önskan är att producera vin och spritdrycker av högsta kvalitet, och vi är stolta över de fina råvaror och det hårda arbete som ligger bakom varje flaska som lämnar gården.

Till festivalen i juni kommer vi att ta med en botanical gin, en london dry gin och kanske även en hemlighet…!

Utställare

Spirits of Trosa
“Englishmen make the best gin because one requires the flavors to be properly colonized.” (Okänd, cirka 2021) Mitt namn är Toby och jag skapade Spirits of Trosa 2021. Jag kommer från Plymouth, England, en stad med hundratals år av gintradition. Min tanke var att ta med mig en del av den traditionen till Sverige, och i samma anda göra gin på den plats jag nu kallar mitt hem. Sörmlands östkust är full av smakinspiration och och med mitt älskade Trosa i åtanke har jag skapat en gin som jag skulle vara stolt över att presentera var som helst i världen. Med förstklassiga ingredienser, som förädlats i en unik process, kan man känna smaken av en semester från första sipp. Jag plockar granskott och havtorn lokalt och blandar dem med enbär, kvanne, grön kardemumma, stjärnanis, rosépeppar och färskt limeskal i en hemlig process som uppnåtts genom hundratals timmars experimenterande. I samarbete med en vacker kopparpanna som heter Ginny skapar vi ett arv här vid världens ände i Trosa.

Matutställare

Pennybridge Roasters
“Vi älskar kaffe och vi älskar te. Det är den enkla sanningen bakom Pennybridge Roasters. I kafferosteriet i Örebro bedriver vi en produktion som bygger på lång erfarenhet, passion och respekt till hantverket och råvaror av högsta kvalitet.

När vi rostar vårt kaffe, som är enligt slow roast metoden, och smaksätter våra teer använder vi noggrant utvalda råvaror, spårbart så långt det är möjligt och med omtanke för både producent, natur och miljö. Vi levererar hela kedjan till din verksamhet, från rätt utrustning till de perfekt avvägda kaffe- och teblandningarna.”

Utställare

Hendrick´s Gin
Historien om Hendrick’s Gin

Det var William Grant’s styrelseordförande, Charles Gordon, som kom till Leslie Gracie med utmaningen att utveckla en ny sorts gin med kraft och karaktär. Charles Gordon hade köpt två gamla ginpannor på auktion, en Bennet still, som tillverkats i London 1860 och en Carter-Head still från 1948. Leslie Gracie började experimentera med olika recept. Hon provkörde batcher där hon laborerade med örter, blommor, kryddor. Uppdraget passade henne perfekt. Leslie kom till William Grant’s 1988 från läkemedelsindustrin. Där hade hon ägnat sig åt att ge bittra mediciner en mer angenäm smak. Hon var sedan barnsben en passionerad trädgårdsentusiast och hade egna prunkande rabatter där det mesta fanns att hämta. Det tog henne nästan tio år innan hon var färdig med ginreceptet. Kompositionen hon kom fram till var inspirerad av engelska trädgårdar; en kopp te och en gurksandwich i en försommarberså bland rosor och blomdoft. Kan det bli mer brittiskt?

Utställare

Liath Drinks
Liath Drinks föddes när grundaren Jörgen Tjelander skulle flytta hem till Sverige igen efter ha spenderat tre år på Irland. Ett brinnande intresse för goda drycker i allmänhet och Gin & Tonic i synnerhet gjorde att han skaffade sig ett stort kontaktnät på den irländska dryckesscenen. Tanken med Liath Drinks är att göra de irländska guldkornen inom tonic, gin, whiskey och vodka, såväl som andra drycker, tillgängliga i Sverige!

En av de första kontakterna var Richard Lindén, Stockholmare i grunden men som de senaste 15 åren haft Irland som sitt hem. Med en bakgrund som bartender på Michelin-krogar, femstjärniga hotell och som ägare av en bartenderskola har han ett gediget kontaktnät och ett smaksinne som få matchar! Richard fungerar som Liath Drinks kontaktperson i Dublin med ansvar för att hitta nya intressanta drycker, samordna leveranser och ta fram nya drinkar med våra produkter. Jörgen har hand om ekonomi, lager, försäljning, butiksleveranser, dryckesprovningar och sociala medier.

Poachers är en serie Tonics & Mixers av högsta möjliga kvalitet! Tillverkade av friskt källvatten, finaste råvarorna, en lägre sockerhalt och en smak som aldrig tar över och dominerar. Mångfaldigt prisbelönta inklusive en Master, fyra guldmedaljer och ett silver i The Tonic & Mixers Masters; den största tonictävlingen som anordnats! Poachers Wild Tonic blev dessutom utsedd till Taste Master 2021, bästa tonicen alla kategorier!

Vattenkefirdrycken King of Kefir och Blackcastle Drinks Craft Sodas har tillkommit i sortimentet men än så länge har ni bara sett början! Många nyheter från hela ön utlovas innan sommarens festival drar igång så håll utkik!

Visste ni förresten att namnet Liath kommer från det irländska namnet för grå och uttalas ”Leah” på gaeliska och att loggan är en variant av en Celtic Spiral Knot?

Utställare

Mackmyra Gin
I vårt gamla whiskydestilleri på Mackmyra bruk skapar vi numera hantverksmässig sprit, med fokus på gin. Här testar, utforskar och förverkligar vi drömmar, i samarbete med skickliga yrkesmän och entusiaster. Nu är vi tillbaka med en helt ny kreativ inriktning och vi kan inte tänka oss ett bättre ställe att fortsätta vår dryckesresa på. Under festivalen kommer du få möjlighet att prova flera olika innovativa lagringar av gin.

Utställare

Ógin
Kan en livskris destilleras ner till någonting positivt? Det var så vår berättelse började, och svaret är faktiskt ja. ÓGIN är ett litet destilleri från Norrland, närmare bestämt Boviken strax utanför Skellefteå.

Vår ambition är att fånga den vilda smaken och karaktären från den sub-arktiska floran som finns runt omkring oss. Vi vill skapa ett kompromisslöst gin, smaksatt med de finaste råvarorna som vår region har att erbjuda och skapa en produkt som sticker ut både när det gäller smak och uttryck.

Det finns en stolthet i vårat hantverk där varje ört och bär är handplockat och varsamt avvägt i destilleringen för att få fram ett exklusivt årgångs-gin som sedan buteljeras för hand. Ingenting lämnas åt slumpen. En vår, sommar, vinter och en höst – fångad i en flaska som är unik och naturligt annorlunda varje år.

Vår vision är att skapa ett internationellt välkänt gin i premium-segmentet som är lika självklart att avnjutas som den finaste whiskeyn. Vi tror faktiskt att det finns en marknad för gin som vågar sig upp på samma nivå som de bästa cognacen. Och även om det endast rör sig om få procent av totala marknaden så är det i dag bara en handfull varumärken som vågat sig dit.

Vi ses i Juli! / Jón Óskar och Jakob

Ógin kommer under festivalen enbart erbjuda fyra stycken exklusiva dryckesprovningar mot en kostnad. Mer info om detta samt biljettsläpp kommer!

Utställare

Bareksten
Bergens stolthet Bareksten

Basen är gjord på lokalt odlad potatis och av de 26 ingredienserna är 18 tagna från destilleriets närområde. Några av ingredienserna är rabarber, lingon, vilda blåbär, mint och fläder. Bareksten Botanical Gin destilleras som en traditionell London Dry Gin och använder enkeldestillering där man tillsätter vatten. Bareksten använder också en modern metod, där apelsin och lime tillsammans med rabarber, mynta och blomarom ger smak och karaktär via ett ånghuvud. Bareksten har nått internationella framgångar och har bland annat vunnit dubbla guldmedaljer på World Gin Awards i San Francisco.

Stig Bareksten är frontfigur för produkten som han delar namn med och har varit en framgångsrik master blender tidigare och har nu lanserat Bareksten med full kraft. År 2014 köptes det egna destilleriet och sedan dess har Stig med hans kompanjoner experimenterat med de fantastiska nordiska ingredienser som kan hittas runt husknuten.

Matmonter

Pinklish Food Truck
Pinklish Food Truck – Rosa matglädje med fokus på smak! För oss är mat, umgänge och livsglädje centralt! Vi lagar skönare street food från grunden med utgångspunkt i våra egna kryddmixer. Alltid svenskt kött och alltid gröna alternativ med samma fokus på helhetsupplevelsen. Välkommen till Pinklish! /Rebecca & Linda

Utställare

Royal Bliss
Royal Bliss är mångsidiga premiummixers som inehåller en unik kombination av komplexa smaker. Släpp lös din kreativitet med Royal Bliss

Utställare

Chilango
Chilango bar är en liten bar med ett stort hjärta och finns mitt i Örebro närmare bestämt i Örebro Saluhall där Jon Bacanu Forsstén håller bartenderfanan högt.

Chilango Bar har på bara några år blivit känd som ett kvalitetsställe som skickligt fångat upp det växande intresset kring gin och klassiska cocktails och serverar dem med lika delar noggrannhet och kärlek.

Vi öppnade hösten 2017 och visionen var tydlig redan från början: Stans skönaste cocktailbar med fokus på Sydamerika.

Några månader senare kompletterades det ursprungliga sydamerikanska temat med ett brett utbud av klassiska cocktails och hundratals variationer av Gin och Tonic.

Utställare

Raws
Raws är rebellen på sugrörsmarknaden som ska kicka ut både plast (där har “vi” lyckats) och nu papper. Våra sugrör görs av 100% vass, skördat och tillverkat i Sverige. Det bästa med våra sugrör – de blir inte soggy och håller formen i alla drinkar. Strået vassare, helt enkelt.

Utställare

Kyflinge Gin
Kyflinge Gin är Malmös första urbana gindestilleri som under 2021 startats upp av barndomsvännerna Jimmie Brander och Per Bolmstrand. Företagets drivkraft grundar sig i kreativitet och glädje där kombinationen av mat och dryck står i fokus. Det hela började med en passion för just det goda och sociala livet kopplat till vad som ställs på matbordet.

Med inspiration från andra gindestillerier såddes således ett frö till att starta upp ett gindestilleri. Därför påbörjade vännerna för några år sedan en nyfiken resa, som växte till en dröm som bara tvunget behövde uppfyllas – ett gindestilleri. Destilleriet ligger idag i Saltimporten på Hullkajen vid det blåa Öresund i Malmö hamn. Ursprungligen användes fastigheten för just lagerhållning av salt och saltet levererades in via taket på lagerdelen – idag går fastigheten av förklarliga skäl under namnet Malmös kreativa fabrik.

Kyflinge Gins produktion startade upp under början av 2022 med utgångspunkt i det gedigna hantverket – allt handlar om de små detaljerna. Ginen tillverkas i en handslagen glänsande kopparpanna och alla moment kring destilleringen görs för hand – allt från att varsamt förbereda råvaror och botanicals till buteljering och packning.

4 april släppte Kyflinge Gin sin första produkt, uppstickaren Botanical London Dry Gin!

Första hjälpen-monter

Röda Korset
“Röda korsets första hjälpen handlar om de viktiga insatser som kan göras i väntan på ambulans eller annan professionell sjukvård. I vissa situationer kan även behovet av krisstöd uppstå.

Vi är världsledande inom första hjälpen. När en katastrof eller olycka inträffar kan vi agera snabbt och kraftfullt, både genom egna insatser, men även genom att utbilda människor utanför organisationen för att sprida kunskapen.

Första hjälpen-gruppen Örebro har funnits nystartad sedan 2018”.