[VEM STÄLLER UT?]
Läs på om våra utställare!
På den här sidan presenteras festivalens utställare löpande tillsammans med en kort beskrivning av varumärket. Kika in emellanåt för att se vilka som tillkommit.

Utställare

Hammars Bryggeri
Hammars Bryggeri startade sin tonicproduktion hösten 2019 i bryggeriet vid Vätterns norra strand. Där det legat på samma plats sedan 1904. Det lilla familjeägda bryggeriet jobbar kompromisslöst med smaken i första rummet. Det belönade deras tonics med flest medaljer av alla i 2021 års internationella blindprovning arrangerad av den ansedda “The Spirits Business”.

Utställare

Gin & Us Distillery
Gin & Us Distillery i Svartlå, cirka 2,5 mil ovan för Boden, är Sveriges just nu nordligaste gindestilleri. Vi är fyra vänner och släkt som förenats i vår fascination för gin och tillsammans skapat något med starka band till naturen och inte minst Norrland. A taste of Swedish Lapland är vårt motto, och faktum är att vi plockar nästan hälften av våra ingredienser själva på markerna utanför vårt destilleri. Vår gin, en cold spring dry gin som vi kallar den, börjar sin resa med vårt egna iskalla och klara kallkällvatten som vi tappar bara några meter från platsen där ginen tillverkas. Vi har en tydlig citruston men även en tydlig smak av enbär och tall som vi tycker passar mycket bra ihop.

Vår gin avnjuts gynnsamt ren, välkyld med en skiva apelsin, i en klassisk GT eller i en av sommarens populära gindrinkar. möjligheterna med gin är oändliga och det är nog därför vi alla lockas av den.

Så varmt välkommen till vår familj, för det är precis så det ska kännas när man smakar vår gin, för varenda del i processen har gjorts varsamt för hand och med en stor portion kärlek.

Utställare

Kurjovikens
Det är ingen slump att det tillverkas gin i Kurjoviken, precis vid kusten i Skellefteå, Västerbotten. Några vänner hittade ett gammalt skadat recept på en omåttligt populär spritdryck, skapad för länge länge sedan av Kurjo och Lovisa. Det här är en berättelse om experimentlust, förhoppningar och strävan – att återskapa världens kanske godaste gin. Av vänner och för vänner.

Den 1 mars 2021 gjorde Kurjovikens Stormiga Dry Gin sin debut på Sveriges Systembolag. En klassisk gin med kryddiga toner och tydlig karaktär av enbär, citrus, rosmarin och rönnbär.

Den 2 juni kom uppföljaren Kurjovikens Mary Rose Pink Gin. En skär kärlek med smak av åkerbär, hallon, lavendel och bourbon vanilj.

Utställare

Nordmarkens Destilleri AB
Vi som driver bolaget är ett kreativt gäng med härlig kamratanda och vi har tidigare erfarenheter av att jobba med whisky och andra drycker. Förutom kunskap har vi även ett brinnande intresse för dryckesframställning och en djup drivkraft att bygga vårt företag och vårt rykte, en flaska i taget. Vi fokuserar mer på kvalitet än på kvantitet.
Vi, Gunnar, Morgan och Ingmar, startade år 2014 företaget som har sin hemvist i Holmedal utanför Årjäng omgivet av vajande kornfält, den värmländska storskogen och vattendrag med härligt friskt vatten.
Vår vardag fylls med en drivkraft att med egenproducerad maltwhisky och vodkabaserade, karaktärsfulla drycker som bas erbjuda exklusiva och innovativa dryckesupplevelser till alla som vill uppleva det stora extra i mindre hantverksproducerade dryckesbatcher.
Vår vodka och aqvavit serverades vid Nobel cermonin 2018 och 2019.
Vi har med stort engagemang och stolthet utvecklat ett antal destillerade och hantverksmässigt producerade Gin produkter med tanken att skapa smakupplevelser utöver det vanliga. Vår vodka och aqvavit serverades vid Nobel cermonin 2018 och 2019.

Vi erbjuder dryckesprovningar, både online och vid vårt besökscentrum, där vi har lång erfarenhet av whiskyprovningar, Gin och snapsprovningar.
Vi erbjuder även möjligheten att skapa din egen hantverksmässigt producerade destilled Gin med personligt namn och etikett. Du/ni väljer kryddning och får vara med vid destilleringen.

Utställare

Åre Bränneri
Åre Bränneri lanserade sin första gin våren 2020 och har sedan dess producerat totalt fem ginvarianter; Local’s Edition, Rosé, No6, Winter och Mountain Strength.

Hanna Oleträ och Andy White är Åreborna som står bakom Åre Bränneris smaker, de skapar och buteljerar tillsammans med bolagets grundare Kaj Linde sin gin med stor passion i den lilla fabriken i Brattland ett stenkast öster om Åre. Hanna och Andy har båda lång erfarenhet från restaurangvärlden, som sommelier och bartender. När de inte experimenterar med nya smaker i destilleriet driver de även restaurangen på Vålådalens Fjällstation.

Åre Bränneri strävar efter att sätta Skandinavisk gin på kartan genom ett brinnande engagemang, gediget hantverk och inspiration hämtad från Jämtlands fantastiska natur.

Utställare

Klocktornet Destilleri
Klocktornet Destilleri brukar omnämnas som Sveriges minsta destilleri, särskilt när man besökt oss på

våra 9,5 kvm. Destilleriet är beläget alldeles intill fräknefjorden och vid foten av Bredfjället i hjärtat av Bohuslän.

Fräkne som namngett fjorden och numera våra spritdrycker, kommer ifrån fornnordiskans fräck, kanske för att man helt enkelt tyckte fjordarna som låg mystiskt inbäddade bland skog och granit.

Ytterst så bygger vår verksamhet mycket på att hitta smaker och produkter såsom Gin, Snaps och Vodka som passar smakerna ur

det bohuslänska skafferiet.

Vår ambition är främst att behålla vår passion genom att nyfiket fortsätta utveckla våra olika destillat och laga efter läge vilket innebär att

man ska känna en bit av Bohusläns salta och karga landskap. Vår Gin har väl främst utmärkt sig som Fräkne Tång, där vi tänker oss en lätt salt tår av lycka men också

att med glimten i ögat servera en Gin Tångic. Vår gin, med den relativt höga, men helt naturliga sältan av tången gör sig lika rättvist i en cocktail som neat ”on the rocks”

För att ge er alla en smakupplevelse av Bohuslän så har vi till Gin och Tonic festivalen bjudit med vår systerrestaurang Musselbaren för att fräsa musslor,

och servera äkta smaker direkt ur havets skafferi.

Musselbaren är väl i grunden precis som namnet skvallrar om, en bar med musslor i. Vi har tre musselbarer, Ljungskile, Smögen och Lysekil där vi naturligtvis serverar alla våra drycker

och många av våra svenska kollegor. Vi har också ett nära samarbete med Hammars Tonic och i våras kunde vi äntligen presentera vårt co-lab 01, klocktornet, smaksatt av havtorn och rosmarin

den vill vi bjuda er på, samt en massa andra spännande kombinationer.

Utställare

Torstad
I Torstad får kreativiteten flöda fritt. Vi skapar allt ifrån grunden. Varje detalj har förfinats för att få fram den komplexa smaken av det nordiska landskapet men med det unika inslaget av spännande tropiska nyanser från vårt eget tropiska växthus där vi skördar både tropiska frukter och kryddor året om.
Och, det är där vi har vår själ i kombinationen med våra rötter och intrycken från resor till jordens alla hörn.
Den gin som vi producerar är en fusion med ursprung i den karga nordiska naturen men som sedan möter världen av tropiska influenser som vi själva spenderat nästan en livstid att utforska.
Vårt hantverk har sin grund i det svenska vetet. Där ligger grunden, i det mest naturliga som landsbygden kan erbjuda. Vi köper inga halvfabrikat. Allt gör vi själva.
Av noga utvalda vetesorter krossar vi råvaran som vi sedan låter bli till grunden för dryck från Torstad B&D.
Vi har valt att inte söka några genvägar. Allt vi gör, det gör vi med hjärtat och det gäller varenda detalj från råvara till färdig produkt.
Av vetet maler vi fram råvaran som vi baserar vår gin på. I vårt destilleri låter vi sedan friskt vatten, vete, och jäst växa fram till den 96% sprit som krävs för att tillverka gin av högsta kvalitet.
Ginet har inspirerats av naturen kring Torstad och bär tydliga smaker av den svenska skogen och våra ängar. Blad av vildvin, skott från gran och tall, nässlor och bär samlas lokalt kring Torstad.
Men, det är i vårt eget tropiska växthus som vi experimenterar fram detaljerna som kännetecknar Torstads olika spritsorter.
Så smaka våra ginsorter och låt dig förvånas över fusionen mellan de nordliga och de tropiska smakerna som gör Torstad B&D så unikt.

Utställare

Stockholms Bränneri
Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. Sedan 2016 producerar de ekologisk och hantverksmässig gin och annan dryck i en före detta Jaguarverkstad mitt på Södermalm i Stockholm. Produktionen är inspirerad av den nordiska naturen och bränneriers urbana närhet. Målet med bränneriet på Södermalm är att där husera en kreativ dryckestillverkningsplats, men även att vara ett självklart besöksmål vid ett besök i Stockholm. Man kan varje vecka besöka Stockholms Bränneri för provsmakningar och barkvällar.

I år firar deras Dry Gin 5 år. Stockholms Bränneri Dry Gin är en nordisk tolkning av en klassisk Dry Gin. Helt ekologisk. Ginen är destillerad med ljung, fläder och rosmarin förutom de klassiska ginkryddorna enbär, korianderfrö, angelikarot och citronskal. Idén till receptet kom när Anna och Calle, grundarna till Stockholms Bränneri, gifte sig på Torö i Nynäshamns skärgård och skulle göra en gin inspirerad av omgivningen. Det var då ljungen tog sig in i receptet, inspirerade från ljungbäddarna där ute.

På festivalen kommer ni kunna smaka på deras Dry Gin, men också resten av deras sortiment med både flertalet gin, färdigbuteljerade cocktails och deras så kallade ginkompisar.

Utställare

Utställare

Sahlins Brygghus
Vår skandinaviska gemenskap och värderingar är unika, och jag ville skapa något med detta som inspiration.

 Den där känslan av frihet som kommer från naturen, pulsen och trenderna i storstäderna, tänket kring hållbarhet och rättvisa.

 Vårt öga för design och kvalitet som gjort oss kända över hela världen gjorde jag till min.

 Jag ville skapa en premiumtonic och gin med den enkla tanken att använda det bästa som finns runt omkring oss.

 Det blev Scandinavian Sessions.

Utställare

Revsunds Brewery & Distillery
Revsunds Brewery & Distillery hittar man i Revsund, Jämtland.

Företaget grundades 2016 första åren bryggdes öl och med åren har man även destillerade produkter i portföljen båda produkttyperna har prisats med medaljer i olika dryckestävlingar och vår gin har fått pris internationellt. Förutom dryckesproduktion erbjuds båda mat och provsmakning vid besök.

Under 2021 så förverkligas planen att bygga en helt ny anläggning i Revsund och flytten planeras till årsskiftet 2021-2022. Fokus är ökad produktion och smakupplevelse. Dessutom satsar man mycket på hållbarhet. Den nya anläggningen kommer ha solceller, eget MBR reningsverk och eget vatten.

Företaget strävar efter att erbjuda produkter med lokal anknytning i namn, design och smak.

Utställare

BrandStar Alliance
BrandStar Alliance har som idé att utveckla, säkerställa och producera en serie högkvalitativa drycker med ett innehåll som håller vad det lovar och som ska kunna tillhöra några av de allra finaste och mest välsmakande. De riktar sig till såväl dryckesentusiaster och livsnjutare som finsmakare och samlare, de som nyfiket söker kraftfulla och särpräglade drycker.

Grundaren Steven Kautzky Andersson och delägaren Catherine Engelbrekt drivs av de genuina smakerna och det autentiska artisteriet. De har uppmärksammats nationellt och internationellt som ett genuint dryckesföretag, med en spännande serie exklusiva drycker inom kategorin ultra-premium.

Med deras prisbelönta gintrilogi Enastående, Stjärnklar och Supermåne, tillsammans med deras två lagrade gin Vildkatt by Sweden och Midnatt by Sweden, kommer du som deltagare får möjlighet att uppleva dryckerna som ren sipp eller tillsammans med specialdesignade drinkrecept. Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt kommer även under lördagen ge en master class ”Från det vilda, mystiska och förtrollande Sverige!”.

”Det ska bli kul att träffa alla nyfikna och inbitna dryckesentusiaster på Gin & Tonic Festivalen. Vi vill vara ett spännande inslag tillsammans med de övriga som är en del av Sveriges dryckeslandskap.”, berättar Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt.

”Med utgångspunkt från vår historia och kärlek till det småskaliga hantverket vill vi nyfiket och utforskande bidra med produkter som ska tilltala de som söker nya spännande dryckesupplevelser.”, berättar Catherine Engelbrekt.
Ni kan läsa mer om BrandStar Alliance på htpps://www.brandstar.se

Utställare

One Nine Spirits
One Nine Spirits är ett svenskt mikrodestilleri som växte fram ur mikrobryggeriet Brygghus 19, från den historiska hamn- och spritstaden Karlshamn i Blekinge. Här produceras allt från modern kaffelikör till flera sorters gin och klassisk svensk akvavit. Produktionen sker småskaligt på en hybriddestillator med noga utvalda råvaror som uppfyller deras höga krav för smak & kvalité. One Nine Spirits är stolta över sitt innovativa arbete och samarbetar gärna med lokala företag för att skapa unika produkter & upplevelser, för att värna om miljön och gynna det lokala näringslivet.

Matutställare

Egastronomi Trilobiten

Niklas & Anna Edgren driver tillsammans Egastronomi Trilobiten, en matstudio kombinerat med boende i ett fantastiskt kalkstenshus från sekelskiftet. Vi skräddarsyr just din kväll, allt från matlagningsaktivitet med kollegorna till ditt drömbröllop. Inget är för litet, inget för stort. Vi tycker allt är värt att fira.

Utställare

Liath Drinks
Liath Drinks föddes när grundaren Jörgen Tjelander skulle flytta hem till Sverige igen efter ha spenderat tre år på Irland. Ett brinnande intresse för goda drycker i allmänhet och Gin & Tonic i synnerhet gjorde att han skaffade sig ett stort kontaktnät på den irländska dryckesscenen. Tanken med Liath Drinks är att göra de irländska guldkornen inom tonic, gin, whiskey och vodka, såväl som andra drycker, tillgängliga i Sverige!

En av de första kontakterna var Richard Lindén, Stockholmare i grunden men som de senaste 15 åren haft Irland som sitt hem. Med en bakgrund som bartender på Michelin-krogar, femstjärniga hotell och som ägare av en bartenderskola har han ett gediget kontaktnät och ett smaksinne som få matchar! Richard fungerar som Liath Drinks kontaktperson i Dublin med ansvar för att hitta nya intressanta drycker, samordna leveranser och ta fram nya drinkar med våra produkter. Jörgen har hand om ekonomi, lager, försäljning, butiksleveranser, dryckesprovningar och sociala medier.

Poachers är en serie Tonics & Mixers av högsta möjliga kvalitet! Tillverkade av friskt källvatten, finaste råvarorna, en lägre sockerhalt och en smak som aldrig tar över och dominerar. Mångfaldigt prisbelönta inklusive en Master, fyra guldmedaljer och ett silver i The Tonic & Mixers Masters; den största tonictävlingen som anordnats! Poachers Wild Tonic blev dessutom utsedd till Taste Master 2021, bästa tonicen alla kategorier!

Vattenkefirdrycken King of Kefir och Blackcastle Drinks Craft Sodas har tillkommit i sortimentet men än så länge har ni bara sett början! Många nyheter från hela ön utlovas innan sommarens festival drar igång så håll utkik!

Visste ni förresten att namnet Liath kommer från det irländska namnet för grå och uttalas ”Leah” på gaeliska och att loggan är en variant av en Celtic Spiral Knot?

Utställare

Spirits of Trosa
“Englishmen make the best gin because one requires the flavors to be properly colonized.” (Okänd, cirka 2021) Mitt namn är Toby och jag skapade Spirits of Trosa 2021. Jag kommer från Plymouth, England, en stad med hundratals år av gintradition. Min tanke var att ta med mig en del av den traditionen till Sverige, och i samma anda göra gin på den plats jag nu kallar mitt hem. Sörmlands östkust är full av smakinspiration och och med mitt älskade Trosa i åtanke har jag skapat en gin som jag skulle vara stolt över att presentera var som helst i världen. Med förstklassiga ingredienser, som förädlats i en unik process, kan man känna smaken av en semester från första sipp. Jag plockar granskott och havtorn lokalt och blandar dem med enbär, kvanne, grön kardemumma, stjärnanis, rosépeppar och färskt limeskal i en hemlig process som uppnåtts genom hundratals timmars experimenterande. I samarbete med en vacker kopparpanna som heter Ginny skapar vi ett arv här vid världens ände i Trosa.

Utställare

Kyflinge Gin
Kyflinge Gin är Malmös första urbana gindestilleri som under 2021 startats upp av barndomsvännerna Jimmie Brander och Per Bolmstrand. Företagets drivkraft grundar sig i kreativitet och glädje där kombinationen av mat och dryck står i fokus. Det hela började med en passion för just det goda och sociala livet kopplat till vad som ställs på matbordet.

Med inspiration från andra gindestillerier såddes således ett frö till att starta upp ett gindestilleri. Därför påbörjade vännerna för några år sedan en nyfiken resa, som växte till en dröm som bara tvunget behövde uppfyllas – ett gindestilleri. Destilleriet ligger idag i Saltimporten på Hullkajen vid det blåa Öresund i Malmö hamn. Ursprungligen användes fastigheten för just lagerhållning av salt och saltet levererades in via taket på lagerdelen – idag går fastigheten av förklarliga skäl under namnet Malmös kreativa fabrik.

Kyflinge Gins produktion startade upp under början av 2022 med utgångspunkt i det gedigna hantverket – allt handlar om de små detaljerna. Ginen tillverkas i en handslagen glänsande kopparpanna och alla moment kring destilleringen görs för hand – allt från att varsamt förbereda råvaror och botanicals till buteljering och packning.

4 april släppte Kyflinge Gin sin första produkt, uppstickaren Botanical London Dry Gin!

Första hjälpen-monter

Röda Korset
“Röda korsets första hjälpen handlar om de viktiga insatser som kan göras i väntan på ambulans eller annan professionell sjukvård. I vissa situationer kan även behovet av krisstöd uppstå.

Vi är världsledande inom första hjälpen. När en katastrof eller olycka inträffar kan vi agera snabbt och kraftfullt, både genom egna insatser, men även genom att utbilda människor utanför organisationen för att sprida kunskapen.

Första hjälpen-gruppen Örebro har funnits nystartad sedan 2018”.

Matmonter

Pinklish Food Truck
Pinklish Food Truck – Rosa matglädje med fokus på smak! För oss är mat, umgänge och livsglädje centralt! Vi lagar skönare street food från grunden med utgångspunkt i våra egna kryddmixer. Alltid svenskt kött och alltid gröna alternativ med samma fokus på helhetsupplevelsen. Välkommen till Pinklish! /Rebecca & Linda

Utställare

Västerås Destilleri
Västerås Destilleri grundades 2021 av Salar och Emmelie och är därmed det första destilleriet i Västerås som lanserade sina första produkter i december 2021

Salar har jobbat som bartender i flera år, många av dom i en renodlad ginbar, och även varit barchef.

Emmelie har i många år jobbat som kock men de senaste åren som pastry chef.

Västerås Destilleri har sitt säte på Slakteriområdet i Västerås där planen för 100 år sedan var att grunda Sveriges första elektrolysverk. Västerås skulle bli Sveriges största kopparstad, den planen lades ned 1921.

100 år senare destillerar vi stadens första gin i en kopparpanna vid namn Doris för att ta tillbaka titeln “kopparstaden”.

Västerås destilleri arbetar med ekologiska råvaror av högsta kvalitet för en extra smakrik samt len gin. De två första produkterna som släpptes var en dry gin samt ett dubbeldestillerat premium gin.

Dry gin är smaksatt med 8 noggrant utvalda ingredienser, enbär, korianderfrön, angelikarot, färskt citronskal, fläder, rosa damascena, berberis samt tellicherry svartpeppar.

Double distilled limited premium gin är i grund och botten vår dry gin som vi häller i kopparpannan för att destillera en andra gång med ytterligare smaksättning genom vapour infusion. I andra destilleringen använde vi apelsin, stjärnanis, kryddnejlika, granskott, rosmarin, mer blommor samt mer svartpeppar.

Utställare

Norrtelje Brenneri
Norrtelje Brenneri AB grundades år 2001 av makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. Bränneriet är beläget på en gård i hjärtat av Roslagen, en mil norr om Norrtälje. I fem generationer har familjen Anerfält brukat gården, och efter en omfattande renovering och ombyggnation av gårdens röda lada stod bränneriet klart år 2002.

Våra kopparpannor – där magin skapas.

Kopparpannorna kommer från Carl GmbH i Tyskland, känd som en av världens främsta tillverkare av kopparpannor för destillering. Våra två ångvärmda pannor rymmer 150 liter och 450 liter.

Mäsken går igenom en första destillering och därefter en andra, mycket försiktig, findestillering, vilket gör att vi får med alla aromer.

Vattnet tas från gårdens egen brunn.

Utställare

Helsing Distillery
Helsing är ett destilleri utanför Helsingborg som förenar innovativt tänkande med ett gediget hantverk. Destilleriet grundades 2021 för att skapa oförglömliga smakupplevelser genom att ta tillvara på överblivna råvaror från den intilliggande vingården. Inspiration till nya produkter finner vi ofta i möten med andra passionerade människor i vår närhet som också är kompromisslösa när det gäller att skapa dryckesupplevelser som består.

Med yttersta noggrannhet, bästa utrustning och stor passion, vet vi att våra drycker håller den högsta kvalitet. Inga kompromisser, bara en jäkligt bra upplevelse!

Utställare

GinGin Distillery
Vi är ett nystartat destilleri från Piteå som under slutet 2022 kommer att lansera våran första produkt. En klassisk dry gingin som är toppad med bland annat lavendel och tranbär.

Vårat mål är att skapa produkter med en tydlig känsla och smak av det klassiska i gin och vi kommer alltid låta enbäret stå i första rummet.

Enkelt förklarat i text så är detta vad gingin står för:

We believe the things that make a gin taste as great as ours are the nights, the places and the people you drink it with. We won’t brag about how smooth our gin is, or our perfectly balanced blend of botanicals.

What’s best about GinGin is the sound of your best friend’s laughter, the look she just gave you, closing your laptop, dimmed lights at a smoky bar, the first kiss, the last kiss and everything that is yet to come.

GinGin is a celebration of life.

Cin cin!

Utställare

Renbjer Fine Spirits
Renbjer Fine Spirits har sedan 2004 försett Sverige med kvalitetssprit inom alla olika segment. Gin har dock alltid legat oss varmt om hjärtat då vi var först med att återintroducera Old Tom samt Navy Gin på den svenska marknaden i början av 2011 och sedan introducerat gin som Monkey 47. Hösten 2012 började vi med vårt eget varumärke Gunroom som både är klassisk gin och rom. Idag representerar vi gin som anrika Hayman’s, svenska Lydén Distillery, innovativa Copenhagen Distillery, japanska Hatozaki och vårt eget gin Gunroom. Kom och träffa oss!

Matutställare

Papà piada
Vi är Papà piada, ett Street Food företag som älskar och serverar Piadina. Ett italienskt tunnbröd som vi bakar på och fyller med diverse italienska tillbehör. Vi är noggranna, vi är traditionella men också innovativa med våra smaker.
Vi vann det fina priset för Europas snyggaste truck och är SM-vinnare 2022 under European Street Food awards. En ära och en riktigt sann glädje för oss, att fler får smaka det vi önskar att göra!
Benvenuti ragazzi!

Utställare

Dala Destilleri
Dala Destilleri är ett destilleri beläget i Dala-Järna i Västerdalarna. Företaget bildades av Gustaf Säljgård som också arbetar som potatisodlare. Den potatis som odlas är ekologisk och iden bakom Dala Destilleri kom till då man märkte att mycket potatis går som svinn på grund av att potatisen kan vara för stor, för liten eller för knölig. Detta är enbart kosmetiska fel och Dala Destilleri bildades för att kunna förädla detta onödiga svinn till ädla spritdrycker.

Idag producerar Dala Destilleri Eldfamnes Gin och Eldfamnes Potatisbrännvin. 

Utställare

Bonalumi Bottlers
Bonalumi Bottlers är den enda hantverksginen från Österlen, bestående av friska, fruktiga samt blommiga toner och värmen av söta bakkryddor.
Visionen är att fortsätta arbeta med gin och dess permutationer men även att växa in i den väldiga världen av finspriter.

Utställare

Bergslagens Destilleri
Familjeföretaget Bergslagens Destilleri Örebro AB grundades år 2014 och drivs idag av familjen Lihnell.

Här produceras i huvudsak whisky och gin men också andra spritdrycker så som snaps och rom.

Destilleriet ligger i en gammal industrilokal som tidigare huserat ett slakteri beläget i utkanten av Örebro intill ett naturreservat i stadsdelen Almby.

Vi är extra stolta över våra prisbelönta ginprodukter och jobbar ständigt med att experimentera med nya smaker som naturen har att erbjuda.

Utställare

Seems Like New Spririts
Vi på Seems Like New Spririts importerar fantastiskt gin från Tjeckien. Det var för drygt tre år sedan som vi, ett nyfiket par, för första gången besökte Little Urban Distillery i Tjeckiens näst största stad Brno. Robert Urbánek har en enorm passion för sitt hantverk och företaget blev en vändning i hans liv. I stället för att vantrivas på jobbet valde Robert att under sommaren 2017 satsa på att börja tillverka gin. För Robert är det viktigt att kunna vara stolt över sina produkter och han vill skapa effektfulla upplevelser för människor. Det handlar om ett pålitligt och ärligt hantverk. Det är något som vi verkligen upplever när vi njuter av Little Urbans olika ginsorter. Vi vill så gärna dela med oss av Roberts passion och det är en av anledningar till att vi driver vårt företag. Utöver gin importerar vi även vin från södra Tjeckien från andra passionerade människor. Vi ser fram emot att få presentera Little Urbans sortiment som bland annat består av en klassisk London Dry Gin, Matured Gin som är lagrad på enbärsfat och Sloe Gin som har en tydlig slånbärssmak.

Utställare

Gotlands Ginfabrik
Vi på Gotlands Ginfabrik lanserade förra sommaren vår Dry gin som inspirerats av den gotländska miljön, den karga men ändå prunkande naturen och kraften av hav och vind. Vi ville inte göra en ”cool” gin med någon konstig krydda utan vi ville helt enkelt bara göra en riktigt elegant, god och potent gin. Vårt gin är smaksatt med en kombination av lokala örter såsom backtimjan, rosmarin och myskmadra som möts upp med blodapelsin, en hetta från pepparrot och en blommighet från lavendel. Smakerna binds samman av ett subtilt inslag av salt blåstång och det mineralrika gotländska vattnet.

I julas släppte vi vår andra produkt som var en ginbaserad glögg, med en äppelmust från egenplockade äpplen som vi sen kokade med julkryddor och toppade med päronsprit från Boge Bränneri. Glöggen blev en stor succé och fick många fina utmärkelser av tidningar och dryckesskribenter. Nu har vi precis släppt vår tredje produkt som är en färdigblandad Dry Martini. Tanken med den är att på ett enkelt sätt tillgängliggöra en riktig toppdrajja som man förvarar i frysen, häller upp och slänger i eventuelle garneringar, plug and play dvs. Förhoppningsvis får vi även med vår fjärde lite mer somriga produkt till Dylta…

Matutställare

Pennybridge Roasters
“Vi älskar kaffe och vi älskar te. Det är den enkla sanningen bakom Pennybridge Roasters. I kafferosteriet i Örebro bedriver vi en produktion som bygger på lång erfarenhet, passion och respekt till hantverket och råvaror av högsta kvalitet.

När vi rostar vårt kaffe, som är enligt slow roast metoden, och smaksätter våra teer använder vi noggrant utvalda råvaror, spårbart så långt det är möjligt och med omtanke för både producent, natur och miljö. Vi levererar hela kedjan till din verksamhet, från rätt utrustning till de perfekt avvägda kaffe- och teblandningarna.”

Utställare

Kosta Destilleri
På Kosta Destilleri producerar vi traditionell gin men även innovativa tolkningar av klassiska ginsorter. Vår gin produceras med noga utvalda råvaror av hög smak och kvalité.

Just nu har vi två ginsorter på Systembolaget. Vi fokuserar på smakupplevelsen, en Old tom som vi kallar Kosta Bruksgin kryddad med de klassiska kryddorna; enbär, koriander som kombinerat med Sichuanpeppar, citrusfrukter och stjärnanis ger vår Bruksgin sin prägel. Vår Kosta Hyttgin, som är en Pink gin, kryddar vi med en riklig mängd hallon som balanseras upp med rosmarin för att få en lång harmonisk eftersmak.

Inom kort lanserar vi en klassisk dry gin – Kosta Kristall med smak av långpeppar, ljung, citrontimjan och bergamott som vi slår ihop med de klassiska kryddorna enbär, koriander och angelikarot.

Kanske är det den kvalitativa och kreativa processen från idé till produkt genom omsorgsfulla val och tanke på råvaror av högsta kvalitet som har gett våra ginsorter det fantastiska mottagande de fått!