[VEM STÄLLER UT?]
Läs på om våra utställare!
På den här sidan presenteras festivalens utställare löpande tillsammans med en kort beskrivning av varumärket. Kika in emellanåt för att se vilka som tillkommit.

Matutställare

Egastronomi Trilobiten

Niklas & Anna Edgren driver tillsammans Egastronomi Trilobiten, en matstudio kombinerat med boende i ett fantastiskt kalkstenshus från sekelskiftet. Vi skräddarsyr just din kväll, allt från matlagningsaktivitet med kollegorna till ditt drömbröllop. Inget är för litet, inget för stort. Vi tycker allt är värt att fira.

Första hjälpen-monter

Röda Korset
“Röda korsets första hjälpen handlar om de viktiga insatser som kan göras i väntan på ambulans eller annan professionell sjukvård. I vissa situationer kan även behovet av krisstöd uppstå.

Vi är världsledande inom första hjälpen. När en katastrof eller olycka inträffar kan vi agera snabbt och kraftfullt, både genom egna insatser, men även genom att utbilda människor utanför organisationen för att sprida kunskapen.

Första hjälpen-gruppen Örebro har funnits nystartad sedan 2018”.

Utställare

Gotlands Ginfabrik
Vi på Gotlands Ginfabrik lanserade förra sommaren vår Dry gin som inspirerats av den gotländska miljön, den karga men ändå prunkande naturen och kraften av hav och vind. Vi ville inte göra en ”cool” gin med någon konstig krydda utan vi ville helt enkelt bara göra en riktigt elegant, god och potent gin. Vårt gin är smaksatt med en kombination av lokala örter såsom backtimjan, rosmarin och myskmadra som möts upp med blodapelsin, en hetta från pepparrot och en blommighet från lavendel. Smakerna binds samman av ett subtilt inslag av salt blåstång och det mineralrika gotländska vattnet.

I julas släppte vi vår andra produkt som var en ginbaserad glögg, med en äppelmust från egenplockade äpplen som vi sen kokade med julkryddor och toppade med päronsprit från Boge Bränneri. Glöggen blev en stor succé och fick många fina utmärkelser av tidningar och dryckesskribenter. Nu har vi precis släppt vår tredje produkt som är en färdigblandad Dry Martini. Tanken med den är att på ett enkelt sätt tillgängliggöra en riktig toppdrajja som man förvarar i frysen, häller upp och slänger i eventuelle garneringar, plug and play dvs. Förhoppningsvis får vi även med vår fjärde lite mer somriga produkt till Dylta…

Utställare

Kosta Destilleri
På Kosta Destilleri producerar vi traditionell gin men även innovativa tolkningar av klassiska ginsorter. Vår gin produceras med noga utvalda råvaror av hög smak och kvalité.

Just nu har vi två ginsorter på Systembolaget. Vi fokuserar på smakupplevelsen, en Old tom som vi kallar Kosta Bruksgin kryddad med de klassiska kryddorna; enbär, koriander som kombinerat med Sichuanpeppar, citrusfrukter och stjärnanis ger vår Bruksgin sin prägel. Vår Kosta Hyttgin, som är en Pink gin, kryddar vi med en riklig mängd hallon som balanseras upp med rosmarin för att få en lång harmonisk eftersmak.

Inom kort lanserar vi en klassisk dry gin – Kosta Kristall med smak av långpeppar, ljung, citrontimjan och bergamott som vi slår ihop med de klassiska kryddorna enbär, koriander och angelikarot.

Kanske är det den kvalitativa och kreativa processen från idé till produkt genom omsorgsfulla val och tanke på råvaror av högsta kvalitet som har gett våra ginsorter det fantastiska mottagande de fått!

Utställare

Klocktornet Destilleri
Klocktornet Destilleri brukar omnämnas som Sveriges minsta destilleri, särskilt när man besökt oss på

våra 9,5 kvm. Destilleriet är beläget alldeles intill fräknefjorden och vid foten av Bredfjället i hjärtat av Bohuslän.

Fräkne som namngett fjorden och numera våra spritdrycker, kommer ifrån fornnordiskans fräck, kanske för att man helt enkelt tyckte fjordarna som låg mystiskt inbäddade bland skog och granit.

Ytterst så bygger vår verksamhet mycket på att hitta smaker och produkter såsom Gin, Snaps och Vodka som passar smakerna ur

det bohuslänska skafferiet.

Vår ambition är främst att behålla vår passion genom att nyfiket fortsätta utveckla våra olika destillat och laga efter läge vilket innebär att

man ska känna en bit av Bohusläns salta och karga landskap. Vår Gin har väl främst utmärkt sig som Fräkne Tång, där vi tänker oss en lätt salt tår av lycka men också

att med glimten i ögat servera en Gin Tångic. Vår gin, med den relativt höga, men helt naturliga sältan av tången gör sig lika rättvist i en cocktail som neat ”on the rocks”

För att ge er alla en smakupplevelse av Bohuslän så har vi till Gin och Tonic festivalen bjudit med vår systerrestaurang Musselbaren för att fräsa musslor,

och servera äkta smaker direkt ur havets skafferi.

Musselbaren är väl i grunden precis som namnet skvallrar om, en bar med musslor i. Vi har tre musselbarer, Ljungskile, Smögen och Lysekil där vi naturligtvis serverar alla våra drycker

och många av våra svenska kollegor. Vi har också ett nära samarbete med Hammars Tonic och i våras kunde vi äntligen presentera vårt co-lab 01, klocktornet, smaksatt av havtorn och rosmarin

den vill vi bjuda er på, samt en massa andra spännande kombinationer.

Matutställare

Papà piada
Vi är Papà piada, ett Street Food företag som älskar och serverar Piadina. Ett italienskt tunnbröd som vi bakar på och fyller med diverse italienska tillbehör. Vi är noggranna, vi är traditionella men också innovativa med våra smaker.
Vi vann det fina priset för Europas snyggaste truck och är SM-vinnare 2022 under European Street Food awards. En ära och en riktigt sann glädje för oss, att fler får smaka det vi önskar att göra!
Benvenuti ragazzi!

Matmonter

Pinklish Food Truck
Pinklish Food Truck – Rosa matglädje med fokus på smak! För oss är mat, umgänge och livsglädje centralt! Vi lagar skönare street food från grunden med utgångspunkt i våra egna kryddmixer. Alltid svenskt kött och alltid gröna alternativ med samma fokus på helhetsupplevelsen. Välkommen till Pinklish! /Rebecca & Linda

Utställare

Mic Drop Sweden
MIC DROP Sweden är ett svenskt varumärke med en önskan om att förändra, förvalta och förundra.

Förändra genom att skapa produkter som även kvinnor tycker är vackra, kul och smakar bra.
Vår vision är att skapa & erbjuda premiumprodukter som alla gillar.

Förvalta en hantverkstradition av äkta sprittillverkning. Därför valde vi Tevsjö destilleri som samarbetspartner.
Här görs råsprit lokalt från grunden. Eget källvatten, destillering i äkta kopparkärl etc, ja hantverkstraditionen syns och känns också vidare på flaskan.

Förundra genom att påvisa att man kan ha både snygg förpackning och ett ypperligt innehåll i kombination.
För att skapa denna förundran så har vi kontrakterat konstnären Christian Beijer
att med fria händer designa allt från flaskmodell, till tavlor som blir etiketter, papperstopp och hampasnöre
och ja till och med handgjord logotyp.

MIC DROP Sweden skapar produkter i Ultra Premium segmentet. Ultra Premium är inte bara relaterat till innehållet, utan även hela paketeringen är skapad för att upplevas Ultra Premium.
With a twist of empathy.

Utställare

Hammarby Sjöstad Destilleri
– Ett gäng hembrännare ställs inför ett avgörande val.
– Bekymmersrynkor eller kråksparkar?
– Tärningen är kastad.

Utställare

Kurjovikens
Det är ingen slump att det tillverkas gin i Kurjoviken, precis vid kusten i Skellefteå, Västerbotten. Några vänner hittade ett gammalt skadat recept på en omåttligt populär spritdryck, skapad för länge länge sedan av Kurjo och Lovisa. Det här är en berättelse om experimentlust, förhoppningar och strävan – att återskapa världens kanske godaste gin. Av vänner och för vänner.

Den 1 mars 2021 gjorde Kurjovikens Stormiga Dry Gin sin debut på Sveriges Systembolag. En klassisk gin med kryddiga toner och tydlig karaktär av enbär, citrus, rosmarin och rönnbär.

Den 2 juni kom uppföljaren Kurjovikens Mary Rose Pink Gin. En skär kärlek med smak av åkerbär, hallon, lavendel och bourbon vanilj.

Utställare

Mick & Jack
Micke (Micke) heter jag och bor i södra Skåne. Jag började brygga öl hemma i köket 2016. Jag är väldigt förtjust i god mat och dryck därför är det naturligt för mig att utveckla nya drycker som andra också kan njuta av. Våra gin framställs av råvaror med inspiration av smaker och dofter från Tennessee. Mick & Jack Gin framställs med bibehållen kärlek till hantverket samt med den bästa kvalitet och smakupplevelse som är viktigt för mig.

Utställare

Spirits of Trosa
“Englishmen make the best gin because one requires the flavors to be properly colonized.” (Okänd, cirka 2021) Mitt namn är Toby och jag skapade Spirits of Trosa 2021. Jag kommer från Plymouth, England, en stad med hundratals år av gintradition. Min tanke var att ta med mig en del av den traditionen till Sverige, och i samma anda göra gin på den plats jag nu kallar mitt hem. Sörmlands östkust är full av smakinspiration och och med mitt älskade Trosa i åtanke har jag skapat en gin som jag skulle vara stolt över att presentera var som helst i världen. Med förstklassiga ingredienser, som förädlats i en unik process, kan man känna smaken av en semester från första sipp. Jag plockar granskott och havtorn lokalt och blandar dem med enbär, kvanne, grön kardemumma, stjärnanis, rosépeppar och färskt limeskal i en hemlig process som uppnåtts genom hundratals timmars experimenterande. I samarbete med en vacker kopparpanna som heter Ginny skapar vi ett arv här vid världens ände i Trosa.

Utställare

Helsing Distillery
Helsing är ett destilleri utanför Helsingborg som förenar innovativt tänkande med ett gediget hantverk. Destilleriet grundades 2021 för att skapa oförglömliga smakupplevelser genom att ta tillvara på överblivna råvaror från den intilliggande vingården. Inspiration till nya produkter finner vi ofta i möten med andra passionerade människor i vår närhet som också är kompromisslösa när det gäller att skapa dryckesupplevelser som består.

Med yttersta noggrannhet, bästa utrustning och stor passion, vet vi att våra drycker håller den högsta kvalitet. Inga kompromisser, bara en jäkligt bra upplevelse!

Utställare

Möclelsnäs Bränneri
Välkommen till Möckelsnäs!

Jag heter Rickard och är grundare av Möckelsnäs Bränneri. För många år sedan kom drömmen om att en dag starta ett eget destilleri efter ett besök i hernösand. Jag ville kombinera min kärlek till gin med min passion för entreprenörskap. Möckelsnäs Bränneri föddes.

Jag ville skapa en gin som är smakrik och bygga vidare på historien om vackra Möckelsnäs i Småland, där destilleriet ligger. Vi destillerar gin i små batcher som buteljeras, korkas och signeras för hand, så att varje flaska blir ett unikt hantverk i sig.

Vår första gin är en hyllning till arvet från Möckelsnäs, där destilleriet ligger. Resultatet är en Dry Gin rik på både smak och historia. Noggrant utvalda ekologiska växter som enbär, pomerans och fläder bildar tillsammans en gin med stark smak och fräsch karaktär.

Utställare

Nordkust Destilleri
Nordkust Destilleri föddes ur en skaparlust och en längtan efter kreativ och nytänkande. Vår vision är att skapa ärliga produkter med genuina råvaror som passar för alla tillfällen, en enkel och kravlös elegans med stor smakupplevelse. Simply delicious.

Hösten 2023 lanserade vi vår första gin – Sunburst Sap. Det är en dry gin med inslag av bland annat humle, ljung, citronmeliss, apelsinskal och kardemumma. En gin med stor smak, som är utsökt att både dricka som den är eller som ingrediens i valfri cocktail. Namnet Sunburst Sap för tankarna till soldränkta smaker som sipprar ner i flaskan och ger en naturligt blommig karaktär. Ginen tillverkar vi för hand i två mindre anläggningar, en i Älvsjö och en i Norrtälje.

Vi som driver Nordkust Destilleri är Robert Stålgren, en halvnorrlänning från Härnösand och Peter Näsmark, en infödd Stockholmare. Ända sedan vår gemensamma studietid på KTH har vi haft en gemensam dröm att driva bolag ihop och år 2022 föddes idén att starta ett destilleri som en plats att ge utlopp för innovation, experimentslusta och passionerat arbete. Välkommen att följa med på vår resa där smakvärldar skapar berättelser!

Utställare

Stjernsund Brygghus
Vårt brygghus ligger i Stjärnsund i hjärtat av Dalarna. I ett gammalt och kulturmärkt industrihus brygger vi öl med hög och jämn kvalitet – på ett hållbart sätt.

Mitt i Stjärnsund låg en gammal transformatorbyggnad som höll på att förfalla. Det var när vi hittade den som vår bryggardröm blev till verklighet. Nyckeln till att starta bryggeri var att hitta rätt lokal, som skulle passa för vår verksamhet. Nu väcker vi nytt liv i den gamla byggnaden. Invändigt bygger vi om helt, men utvändigt renoverar vi varsamt – som man måste göra med kulturmärkta hus. Vi är glada över att få ta hand om och omvandla ett kulturarv till ett modernt brygghus.
Högklassig utrustning

Eftersom vi sätter kvaliteten främst, har vi investerat i en bryggaranläggning av riktigt hög klass. Automatisk buteljering och möjlighet att filtrera ölen, gör att både hållbarhet och smak blir bättre. För oss är det viktigt att garantera och säkerställa en jämn kvalitet över tid. Köper man en ölsort av oss först i maj och sedan i december – ja då ska det smaka likadant.
Mitt i Stjärnsund

Att vårt brygghus skulle ligga i Stjärnsund var en självklarhet. Det är här vi bryggare bor, och vi vill bidra till att göra bygden ännu mer levande. Ölbryggning finns också som en tradition här. Förr bryggde man öl på herrgårdarna, och det har funnits humleodlingar på närliggande kloster. För oss är det lokala engagemanget viktigt, och vi samarbetar därför gärna med aktörer i bygden.

Utställare

Liath Drinks
Liath Drinks föddes när grundaren Jörgen Tjelander skulle flytta hem till Sverige igen efter ha spenderat tre år på Irland. Ett brinnande intresse för goda drycker i allmänhet och Gin & Tonic i synnerhet gjorde att han skaffade sig ett stort kontaktnät på den irländska dryckesscenen. Tanken med Liath Drinks är att göra de irländska guldkornen inom tonic, gin, whiskey och vodka, såväl som andra drycker, tillgängliga i Sverige!

En av de första kontakterna var Richard Lindén, Stockholmare i grunden men som de senaste 15 åren haft Irland som sitt hem. Med en bakgrund som bartender på Michelin-krogar, femstjärniga hotell och som ägare av en bartenderskola har han ett gediget kontaktnät och ett smaksinne som få matchar! Richard fungerar som Liath Drinks kontaktperson i Dublin med ansvar för att hitta nya intressanta drycker, samordna leveranser och ta fram nya drinkar med våra produkter. Jörgen har hand om ekonomi, lager, försäljning, butiksleveranser, dryckesprovningar och sociala medier.

Poachers är en serie Tonics & Mixers av högsta möjliga kvalitet! Tillverkade av friskt källvatten, finaste råvarorna, en lägre sockerhalt och en smak som aldrig tar över och dominerar. Mångfaldigt prisbelönta inklusive en Master, fyra guldmedaljer och ett silver i The Tonic & Mixers Masters; den största tonictävlingen som anordnats! Poachers Wild Tonic blev dessutom utsedd till Taste Master 2021, bästa tonicen alla kategorier!

Vattenkefirdrycken King of Kefir och Blackcastle Drinks Craft Sodas har tillkommit i sortimentet men än så länge har ni bara sett början! Många nyheter från hela ön utlovas innan sommarens festival drar igång så håll utkik!

Visste ni förresten att namnet Liath kommer från det irländska namnet för grå och uttalas ”Leah” på gaeliska och att loggan är en variant av en Celtic Spiral Knot?

Utställare

Vimmerby Spritfabrik AB
Vi är Mathias, Mikael, Robin och Tobbe som driver Vimmerby Spritfabrik AB.
Under de senaste två åren har vi arbetat hårt för att skapa en gin som vi är stolta över. Resultatet av vår strävan är vår första produkt, en London Dry som vi lanserade inför midsommar 2023 och gav namnet Pre Batch Gin.
Vi värnar om det äkta hantverket, våra batcher är små och tillverkas från grunden. Varje flaska är personlig då vi bränner in vår logga för hand på korken och handskriver batchnumret.

Vi är också glada över att ha påbörjat en renovering av ett historiskt lokstall från 1901. Detta charmiga byggnadskomplex kommer att bli vårt nya hem för destillering och blir hjärtat i Vimmerby Spritfabrik.
Vill du följa vår resa och ta del av förvandlingen av lokstallet till ett modernt destilleri och givetvis vår vardagliga strävan efter nya spännande smakbilder gör du det enklast via instagram @Vimmerbyspritfabrikab

Utställare

Seems Like New Spririts
Vi på Seems Like New Spririts importerar fantastiskt gin från Tjeckien. Det var för drygt tre år sedan som vi, ett nyfiket par, för första gången besökte Little Urban Distillery i Tjeckiens näst största stad Brno. Robert Urbánek har en enorm passion för sitt hantverk och företaget blev en vändning i hans liv. I stället för att vantrivas på jobbet valde Robert att under sommaren 2017 satsa på att börja tillverka gin. För Robert är det viktigt att kunna vara stolt över sina produkter och han vill skapa effektfulla upplevelser för människor. Det handlar om ett pålitligt och ärligt hantverk. Det är något som vi verkligen upplever när vi njuter av Little Urbans olika ginsorter. Vi vill så gärna dela med oss av Roberts passion och det är en av anledningar till att vi driver vårt företag. Utöver gin importerar vi även vin från södra Tjeckien från andra passionerade människor. Vi ser fram emot att få presentera Little Urbans sortiment som bland annat består av en klassisk London Dry Gin, Matured Gin som är lagrad på enbärsfat och Sloe Gin som har en tydlig slånbärssmak.

Utställare

HellCroft
Take two kindred spirits, a myriad of sensory experiences absorbed from travels to countries near and far, throw in a realization that good Gin and Vodka can be enjoyed equally as well outside under the stars as it can at the bar, and you will then have a small clue to how the creation of HellCroft started.Our Goal is NOT to create the “Worlds Best” Liquor but we aim to produce the absolute best Liquor for your moment!

Creation of your own historical moments accompanied by good music is the heart of our creation.

Utställare

DD Barbershop
Under gin & tonic-festivalen bör du besöka DD Barbershop’s fantastiska Barber-van. Missa inte denna unika upplevelse som förenar klassisk grooming med den sofistikerade smaken av gin och tonic. Som besökare kommer du att få njuta av en exklusiv barberarupplevelse där du kan slappna av med en uppfriskande Gin&Tonic i handen medan vår mästerliga Barberette tar hand om dina stylingbehov. DD Barbershop erbjuder en rad tjänster, inklusive skräddarsydda klippningar, noggranna skäggtrimningar och lyxiga rakningar, allt medan du sjunker in i den avslappnade och välkomnande atmosfären. Dessutom kommer du att kunna hitta lyxiga produkter för den där perfekta manliga känslan som ytterligare förhöjer upplevelsen av exklusiva ginprovningar. Det är den perfekta blandningen av traditionell barberarkonst och modern njutning, designad för den moderna mannens livsstil.

Utställare

Dala Destilleri
Dala Destilleri är ett destilleri beläget i Dala-Järna i Västerdalarna. Företaget bildades av Gustaf Säljgård som också arbetar som potatisodlare. Den potatis som odlas är ekologisk och iden bakom Dala Destilleri kom till då man märkte att mycket potatis går som svinn på grund av att potatisen kan vara för stor, för liten eller för knölig. Detta är enbart kosmetiska fel och Dala Destilleri bildades för att kunna förädla detta onödiga svinn till ädla spritdrycker.

Idag producerar Dala Destilleri Eldfamnes Gin och Eldfamnes Potatisbrännvin. 

Utställare

Celtic Whisper
In the depths of crafting secrets, a mystifying elixir emerges—Celtic Whisper, a handcrafted gin that intertwines the spirited notes of Ireland with the heart of Sweden. Within its botanical embrace, Irish juniper dances with Swedish herbs, creating a blend as enigmatic as ancient runes. Celtic Whisper Gin is a collaboration between tv personality Dermot Clemenger and Revsunds Distillery.

Dermot is an Irishman and gin enthusiast who has been living and working in Sweden for the past 20 years. He best known to the Swedish public for his role in the judging panel of Lets Dance. He is a former dance champion and author of the book Fly från Monster.
Tommy and Henrik who are the men behind Revsunds started their journey in 2016 when they brewed their first beer. In 2019 they distilled their first gin and have since distilled many award winning Gins, Rums and Whiskys .
The team have combined their love of gin and craftsmanship in distilling with their heritage to create the first product of this collaboration, Celtic Whisper Dry Gin.

Utställare

RomRobban
Robert Sandqvist aka Romrobban heter jag och jag är dryckeskonsult, bartender, sommelier, poddare, produktutvecklare och författare. Men framförallt är jag Romälskare. Jag har dedikerat i stort sett hela mitt yrkesliv åt drycken.

Här på Gin och Tonic festivalen har jag med mig tre av mina produkter Lysande rom en svensk destillerad groggrom som jag tagit fram o samarbete med Revsunds Distillery. Den kommer att blandas drinkar på med två andra helt egna produkter Kanon Tonic & Kanon Cola som jag tagit fram med hjälp av Roberts & Hammarsbryggeri.

Utställare

Graffiti Ink
My name is Andrea, i´m Italian and I live in Sweden. I´ve been tattooing for about 10 years after a long career as a graffiti artist around the world. I run my own tattoo studio in Alingsås.

I can tattoo in different styles: from realistic to cartoon, therefore black and white or colour.

Always ready to offer an appropriate experience and guide my clients to carry their memories and ideas with them forever.

Utställare

Ingeborgs
På Engelbrektsgatan 20 i Örebro har man i generationer samlats för att umgås och dela med sig av det allra värdefullast man har, TID. Goda smaker och en mysig genuin miljö har alltid varit synonymt med Engelbrektsgatan 20.
Detta är ett arv vi på Ingeborgs Restaurang & Bar byggt vår kärna runt. Det ska vara mysigt att besöka oss men framförallt ska man känna den där lilla extra kärleken i allt vi gör, inte minst i vår mat. Med noggrant utvalda råvaror och vår talangfulla kökspersonal vågar vi påstå att vårat kök tillagar smaker som hör hemma i landets allra finaste salonger. I vår nybyggda bar finns mycket kunskap och ett genuint intresse för dryck. Tillsammans med köket väljer vi ut viner och dryck som sätter extra guldkant på alla rätter vi lagar. Vår stora passion för klassiska cocktails och vårt breda utbud av Gin och Tonic har inte gått någon obemärkt förbi.
Så oavsett om du besöker oss för en god lunch, en fartfylld After Work eller en 3-rätters middag, så är vårt mål alltid detsamma, hos oss ska du trivas, må bra, äta och dricka riktigt riktigt gott!

Varmt välkomna in till oss på Ingeborgs!

Utställare

Bonalumi Bottlers
Bonalumi Bottlers är den enda hantverksginen från Österlen, bestående av friska, fruktiga samt blommiga toner och värmen av söta bakkryddor.
Visionen är att fortsätta arbeta med gin och dess permutationer men även att växa in i den väldiga världen av finspriter.

Utställare

Ego Distillers
Ego Distillers är nästa stjärnskott på den svenska Gin-himlen.

I hjärtat av Göteborg bygger man för närvarande upp stadens första destilleri och spritbar – en blivande samlingsplats för alla gin-entusiaster på västkusten.

Här kommer man skapa och servera sina destillat med kärlek, värme och passion.